Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Stižu Gipsy Kings by André Reyes

André Reyes i njegova deseteročlana glazbena grupa nastupit će sredinom veljače iduće godine u Zagrebu u sklopu svjetske turneje, izvodeći najveće hitove svjetski poznate grupe Gipsy Kings kojoj je ovaj umjetnik bio osnivač.

Glazbena grupa Gipsy Kings by André Reyes, čiji je vođa zajedno s bratom osnivač nekadašnje grupe Gipsy Kings, predstavit će se zagrebačkoj publici 18. veljače iduće godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Koncert će se održati u sklopu aktualne turneje „Gipsy Kings by André Reyes” te će publiku razveseliti svjetski poznatim hitovima kao što su „Bamboleo”, „Volare”, „La Dona” i mnogi drugi.

Gipsy Kings by André Reyes francuska je glazbena grupa, no njezini su članovi španjolskog podrijetla i pjevaju na španjolskom jeziku. U glazbi kombiniraju pop, tradicionalni flamenco te druge autohtone glazbene oblike kao što je katalonska rumba.

Njihov vođa André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi danas je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

Inače, braća André i Nicolas Reyes osnovali su krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća grupu Gipsy Kings te su ubrzo postali svjetski cijenjeni umjetnici čiji je istoimeni album, objavljen 1989. godine, čak 40 tjedana bio na top-ljestvicama u Europi, Americi i na Bliskom istoku.

Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije grupe predvođene dvojicom braće.

Gitarist i pjevač André Reyes, kojemu su se kasnije pridružili cijenjeni glazbenici Mario Reyes i Chico Castillo, nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove Gipsy Kingsa, u kojima će u veljači iduće godine uživati i zagrebačka publika.

Objavljeno: 04.11.2019