Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: I četvrta izvedba glazbeno-scenskog spektakla „Orašar”!

Za sve koji žele vidjeti „Orašara” u izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta odlična vijest stiže iz Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski: nakon dvije rasprodane, najavljene su još dvije izvedbe!

Uz dvije ranije najavljene i nekoliko mjeseci unaprijed rasprodane glazbeno-scenske priredbe „Orašar” u izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta, najavljena je i treća 17. prosinca te četvrta izvedba 15. prosinca u 16 sati. Tako će na svoje doći brojni ljubitelji toga djela u izvedbi svjetski poznatog ukrajinskog ansambla koji nisu uspjeli dobiti karte za predstave dva prethodna dana.

Koreograf te božićne bajke kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog je Valerij Petrović Kovtun, poznat također kao baletni majstor, a dobitnik je mnogih nagrada i međunarodnih priznanja. Iznimno cijenjen i popularan ansambl, Ukrajinski klasični balet, u kojem plešu vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, godišnje izvede oko 300 baletnih predstava.

Njihov nastup karakterizira klasični balet s modernim zaokretom, što ih čini jedinstvenima u svijetu te je i njihova izvedba „Orašara”, koji su samo prošle godine izveli osamdesetak puta, posve drugačija od klasičnih.

Stoga su i četiri predstave „Orašara” Ukrajinskog klasičnog baleta – djela koje se u to doba godine uobičajeno izvodi u Hrvatskom narodnom kazalištu – razlog više da u blagdansko vrijeme posjetite Zagreb, službeno tri godine zaredom proglašen najljepšom europskom adventskom pričom.

Objavljeno: 04.11.2019