Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: „Formidable! Aznavour“ kao posveta umjetniku i francuskoj šansoni

Sedam desetljeća duga glazbena karijera Charlesa Aznavoura, ali i njegov cijeli život ispričani su i opjevani u mjuziklu „Formidable! Aznavour“. Predstava koja je posveta francuskoj šansoni i njezinom strastvenom izvođaču potkraj prosinca gostuje u Zagrebu.

Glazbeni i životni put Charles Aznavoura, francuskog skladatelja, autora i šansonijera, prikazan je u mjuziklu „Formidable! Aznavour“ koji 22. prosinca gostuje na sceni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Aznavour, koji je preminuo u listopadu prošle godine, u sedam desetljeća dugoj karijeri napisao je više od 800 pjesama, snimio ih na različitim jezicima više od 1200, a prodao 180 milijuna albuma diljem svijeta. Nevjerojatna životna priča toga umjetnika ispričana je kroz njegove snažne i nezaboravne pjesme.

U sjajnoj izvedbi pjevača Julesa Grisona, kojega  smatraju najdarovitijim scenskim umjetnikom svoje generacije, ali i uz impresivan nastup cijelog ansambla te odličnu scenografiju i korištenje fotografija i videa, taj se mjuzikl smatra najljepšom posvetom umjetniku. I sam Aznavour je, impresioniran mjuziklom „Piaf!The Show“, godine 2016. odobrio pripremu mjuzikla, ponesen željom da njegove pjesme prihvate i mlađe generacije.

Kao i onaj o Edith Piaf, i ovaj mjuzikl potpisuje svjetski priznati producent Gill Marshall, što je dodatni argument da se radi o odličnoj predstavi posvećenoj jednom od najvećih šansonijera i kantautora našeg vremena.

Zagrebačka je izvedba dio velike međunarodne turneje, a nastupu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, kada se mjuzikl prikazuje zadnji put u ovoj godini, prethodi više nastupa u Kanadi.

Objavljeno: 03.10.2019