Gruntek: Unajmite i kreirajte vlastiti vrt, uživajte u ekopovrću!

Zagrepčani odnedavno zahvaljujući aplikaciji Gruntek, prvoj te vrste u Hrvatskoj, mogu unajmiti vlastiti vrt, odabrati ekopovrće koje će u njemu uzgajati, virtualno ga posjećivati te naposljetku uživati u punim okusima njegovih plodova.

O ekološkoj osviještenosti Zagrepčana govori podatak o velikom interesu za mogućnost zakupa vrta u kojem će uzgajati odabrane sorte ekološkog povrća. Moguće je to zahvaljujući aplikaciji Gruntek (deminutiv lokalnog izraza za imanje, posjed), prvoj te vrste u Hrvatskoj, putem koje će vlasnici u svojim vrtovima moći virtualno saditi mrkvu, peršin, batat, rajčice, krastavce, kupus, ciklu… i druge kulture, uvijek u skladu s pravilima ekološkog uzgoja. O vrtovima koje kreiraju sami vlasnici brinut će lokalni tim poljoprivrednika upoznat sa svim pravilima ekološke proizvodnje. Vlasnici će moći zahvaljujući aplikaciji nadzirati radove, rast i sazrijevanje plodova na svom imanju. Njima će biti prepušteno da odluče hoće li sami doći u berbu zrelih proizvoda ili žele da im se oni dostave na kućnu adresu.

Vrtovi, koji Zagrepčanima pružaju nov užitak povezivanja s prirodom i konzumacije vlastitog zdravog povrća, nalaze se na području Čazme, šezdesetak kilometara udaljene od Zagreba, a na raspolaganju je oko 2500 vrtova.

Objavljeno: 11.02.2021