Greencajt festival: Birajmo „zeleno“ !

Dvodnevna konferencija Greencajt odgovorit će na mnoge ekološke izazove vremena u kojem živimo i ukazati na moguće puteve kako dalje.

Greencajt festival, najveći „zeleni“ festival u regiji, održat će se od 3. do 5. lipnja na prostorima Tvornice žarulja i Rougemarin parka u Zagrebu. Cilj festivala je da panel-diskusijama i predavanjima, u kojima će sudjelovati šezdesetak domaćih i inozemnih stručnjaka, te radionicama kao i izložbom električnih i hibridnih automobila ukaže na aktualni problem klimatskih promjena, ali i na važnost savladavanja zelenih globalnih i lokalnih izazova. Na tom događaju, podjednako zanimljivom onima koji vode procese zelene tranzicije kao i zaljubljenicima u prirodu i okoliš, također će se dodijeliti Nacionalna nagrada za okoliš 2022. – Green Prix. Sve će to, dakako, biti obogaćeno i zabavnim i gastronomskim sadržajima.

Pitanje očuvanja okoliša specifično je i posebno osjetljivo u gradovima kojima predstoji preraspodjela prostora i resursa kako bi se pronašle i primijenile alternativne mjere kojima bi se trajno smanjili negativni utjecaji na okoliš. Očekuje se da će Greencajt na mnoga od tih pitanja dati odgovor te potaknuti rješenja.

Ulaznice na Greencajt dostupne su na www.entrio.hr.

Objavljeno: 18.05.2022