Gostovanje u Pečuhu: Najavljen Festival svjetla u Zagrebu

Na Zsolnay Festivalu svjetla u mađarskom gradu Pečuhu gostovao je i Festival svjetla Zagreb, što je bila odlična prilika za najavu zagrebačkog izdanja u proljeće 2022. godine.

Na Zsolnay Festivalu svjetla u mađarskom gradu Pečuhu, koji je održan od 30. rujna do 3. listopada, gostovao je Festival svjetla Zagreb predstavivši se instalacijom Eggo Trick Light Art. Instalaciju potpisuje renomirani dizajner svjetla Dean Skira. Kao simbol života kroz igru svjetlosti, instalacija podsjeća na Fabergeovo jaje promjera 3, a visine 5,4 metra. Na zagrebačkom Festivalu svjetla postavljena je 2019. godine te je izazvala veliko zanimanje posjetitelja. Gostovanje u Pečuhu bilo prilika da se najavi Festival svjetla Zagreb u proljeće 2022. godine.

Zsolnay Festival svjetla održava se u srednjovjekovnom centru Pečuha koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Postavljene svjetlosne instalacije visoke su umjetničke vrijednosti. Festival je posjetiteljima ponudio niz interaktivnih, zabavnih i poučnih sadržaja koji ujedinjuju različite vrste umjetnosti i bogat program zahvaljujući kojemu Festival svjetla Pečuh uživa međunarodni ugled.

Objavljeno: 11.11.2021