Gault&Millau Hrvatska: Gastronomski vodič posvećen Zagrebu i okolici

Dinamična, raznovrsna i kvalitetna gastronomska ponuda Zagreba i okolice predstavljena je u izdanju svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Hrvatska – Zagreb i okolica.

Posjetitelji Zagreba bez izuzetka ističu zadovoljstvo gastronomskom ponudom, bilo da se radi o vrhunskoj kvaliteti i usluzi restorana bilo konoba, zalogajnica, slastičarnica ili ponudi brze hrane. Istraživanje bogate gastronomske ponude Zagreba i njegove okolice ubuduće će biti znatno lakše zahvaljujući gastronomskom vodiču Gault&Millau Croatia – Zagreb i okolica. U njemu se nalaze recenzije stotinu restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica, što će gostima grada olakšati pronalazak ponude u skladu s njihovim željama. Promocija restorana bila je i prigoda za posebna priznanja za 11 najboljih zagrebačkih chefova.

Vodič je izrađen na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, a izdaje ga Gault&Millau za Hrvatsku. „Raduje me da je na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba svjetlo dana ugledao ovaj cijenjeni svjetski gastronomski vodič s tradicijom dugom gotovo šezdeset godina. Čestitam svim našim ugostiteljima koji su zasluženo uvršteni u prvo zagrebačko izdanje, čime se dodatno valorizira gastronomska ponuda našega grada. Posebne čestitke upućujem i nagrađenim zagrebačkim chefovima te vjerujem da će im ocjene i priznanja Gault&Millaua biti poticaj da i dalje streme k izvrsnosti u stvaranju cjelokupnog gastronomskog doživljaja. Naime, upravo je ta vrsta doživljaja jedan od najvažnijih motiva dolaska naših gostiju u Zagreb i okolicu te razlog odabira pojedinog restorana“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba na svečanoj promociji vodiča.

Gastronomski vodič Gault&Millau jedan je od dva najrelevantnija gastro vodiča u svijetu. Pokrenut je 1965. godine u Francuskoj te danas izlazi u dvadesetak zemalja pa su njihove prepoznatljive žute naljepnice preporuka posjetiteljima da je riječ o objektu visoke kvalitete jela i usluga. Tim se preporukama to više vjeruje što su rezultat nezavisnih i vjerodostojnih recenzija anonimnih ocjenjivača.

Tiskano izdanje prvog vodiča posvećenog zagrebačkom kraju Gault&Millau Hrvatska – Zagreb i okolica može se kupiti na prodajnim mjestima Tiska.

Objavljeno: 09.03.2022