Future Scope: Fatboy Slim u Zagrebu

U sklopu projekta Future Scope početkom ožujka u Zagrebu će nastupiti globalno poznati i višestruko nagrađivani DJ i producent Fatboy Slim.

Projekt Future Scope, koji od 2001. godine promiče elektroničku glazbu i odgaja generacije njezinih poklonika, 7. ožujka u Zagrebu ugošćuje globalno poznatog DJ-a i producenta Fatboy Slima. Stoga će prostor paviljona 10A Zagrebačkog velesajma biti mjesto okupljanja brojnih poklonika elektroničke glazbe

Fatboy Slim, pravim imenom Quentin Leo Cook, u svojoj se glazbenoj karijeri okušao u ulozi bubnjara, basista i kao vodeći vokal te je svojim djelovanjem utjecao na procvat i odredio budući tijek hip hop scene. Krajem osamdesetih godina započinje suradnju sa Simonom Thorntonom i okreće se glazbenom stilu koji ga zanima.

Prvi album kao Fatboy Slim „Better Living Through Chemistry“ objavljuje 1996. godine, a nakon njega slijedi još šest albuma. Patentirao je vlastiti brend acid house party, a audiovizualnu produkciju svojih nastupa doveo do najviše razine. Dobitnik je Grammyja, 10 MTV-ovih nagrada i tri BRIT Awardsa.

Fatboy Slim voli pomicati granice zvuka i glazbe te posjetitelje zagrebačkog nastupa – na kojem će mu se pridružiti domaći, međunarodno afirmirani house-duo PEZNT, zatim DJ Jock, Shipe, Frx i slovenski DJ Angel Anx. – očekuje događaj za pamćenje.

Objavljeno: 03.02.2020