Floraart: Cvjetni aranžmani kao najljepša pozivnica

Međunarodna vrtna izložba Floraart i ove godine, 54. put, posjetitelje privlači bojama, mirisima i umjetničkim kompozicijama cvjećara iz zemlje i inozemstva te im nudi velik izbor biljaka kojima će urediti svoje vrtove i okućnice.

54. Međunarodna vrtna izložba Floraart, najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, otvorena je od 16. do 21. svibnja na izložbenom prostoru zagrebačkog parka Bundek. Na oko 300.000 metara četvornih otvorenog i oko 2000 m2 natkritog prostora svoje cvjetne izloške prikazuje oko 200 izlagača iz Hrvatske kao i dvadesetak iz deset stranih zemalja. Uz cvjetne eksponate, na Floraartu je također organizirana prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Također, u sklopu Floraarta se održavaju brojne promocije i predavanja kao i Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola te se proglašavaju pobjednici Natječaja za najljepši kućni vrt.

Iako su izlošci u parku Bundek već od 13. svibnja dostupni posjetiteljima, zbog nevremena koje je zahvatilo Zagreb službeno će se otvorenje Floraarta održati 16. svibnja, a očekuju se i promjene u rasporedu popratnih događanja predviđenih za prve dane održavanja te cvjetne priredbe.

Inače, izložba je svakog dana otvorena od 9 sati do 21 sat, a ulaz je besplatan. Za posjetitelje Floraarta organiziran je besplatan prijevoz iz centra grada (Mažuranićev trg) do Bundeka. Posjetitelji koji na Floraart dolaze prigradskim vlakovima u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom imaju pravo na 40 posto popusta na cijenu karata.

Objavljeno: 14.05.2019