Europski tjedan sporta i ove godine pokreće cijelu Hrvatsku

Europski tjedan sporta održat će se diljem Hrvatske i ove godine, od 23. do 30. rujna, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta kao nacionalnog koordinatora

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Europski tjedan sporta 2021. godine započet će 23. rujna. Kao i prethodne godine, u sklopu ovog europskog događaja organizirat će se aktivnosti diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2021. godine održat će se na jezeru Bled u Sloveniji 23. rujna 2021. godine. U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježit će se od 23. do 30. rujna 2021. godine.

Za samo otvorenje Europskog tjedna sporta predviđen je prostor Europskog trga u Zagrebu koji će se pretvoriti u prigodno sportsko – zabavno događanje. Centralno događanje Otvorenja bit će dječja utrka koja je organizirana u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom i Školskim sportskim savezom Grada Zagreba.

Sve o aktivnostima, prijavama za manifestacije kao i više informacija o događanjima po županijama pogledajte na https://europski-tjedan-sporta.hr.

Objavljeno: 22.09.2021