Dubai: Advent Zagreb na Svjetskoj izložbi EXPO 2020

Ovogodišnja zagrebačka adventska priča svojim se glavnim motivima predstavlja na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai i tako pomiče granice u komunikaciji s tržištem te promociji, ali i prenosi doživljaj koji se pamti.

Ovogodišnji Advent Zagreb svojim će se glavnim temama predstaviti na Božićnom tjednu svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai koji se održava od 20. do 28. prosinca. U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba prepoznatljivi motivi Adventa Zagreb postavljeni su na pet lokacija EXPO Dubai kao i u Hrvatskom paviljonu. Posjetitelji mogu uz pomoć pametnih mobitela i aplikacije Equinox XR potražiti prepoznatljive virtualne igračke, ponijeti ih sa sobom i samostalno postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu te podijeliti na društvenim mrežama. Uz igračke, u večernjim će se satima na EXPO-u prikazivati adventske svjetlosne lokacije te će se projicirati promotivni film Adventa Zagreb.

U Hrvatskom paviljonu također je izložena i haljina Bow zagrebačke dizajnerske kuće Krie Design koja je 2018. godine kao jedini modni brend iz Hrvatske dobila poziv za nastup na Arab Fashion Weeku. Kao prvi održivi brend, Krie Design na Arab Fashion Weeku sudjeluje sve do danas i oduševila je tamošnje ljubitelje mode, a haljinu su izabrale i dvije poznate arapske glumice, što je dodatno povećalo zanimanje i oduševljenje zbog prisutnosti na EXPO Dubai. 

„Tehnologija proširene stvarnosti omogućila nam je da na EXPO-u, na interaktivan i održiv način, predstavimo Advent Zagreb kao naš najznačajniji turistički proizvod“, ističe direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te nastavlja: „Virtualna stvarnost (AR) smisleno obogaćuje fizički prostor bez ikakvih intervencija, što je u duhu slogana te najveće svjetske izložbe ‘Povezivanje umova, stvaranje budućnosti’. Jednako tako, i svjetlosne projekcije kojima promoviramo Advent pridonose prezentaciji na održiv i odgovoran način. To zaokružuje zagrebačka dizajnerska kuća Krie Design čiji je cjelokupni koncept baziran na primjeni ekološki odgovornih materijala.“

Objavljeno: 15.12.2021