Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi gosti!

S veseljem smo zakoračili u proljeće i s nestrpljenjem očekujemo toplije vrijeme koje će nas potaknuti da čim više vremena provedemo na otvorenom, u našem predivnom Zagrebu. Proljeće je mnogima najdraže godišnje doba. Šarenilo cvijeća, sve više ljudi na ulicama i mnogobrojni događaji daju gradu posebnu proljetnu crtu.

Tradicionalno se u travnju održava Zagreb Auto Show, najposjećeniji je i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma. Radi se o prestižnom međunarodnom salonu automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije. Zajedničkim naporom Zagrebačkog velesajma, Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba potrudili smo se pripremiti neponovljivu atmosferu kreirajući atraktivna događanja i na prostorima Velesajma i u središtu grada kako bismo građanima, posjetiteljima i turistima pružili doživljaj posebnog društvenog i medijskog značenja za Republiku Hrvatsku.

Pozivamo vas da posjetite treći Zagrebački obrtnički sajam koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu. Sajam organizira Obrtnička komora Zagreb, u suorganizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zagrebački obrtnički sajam prvi je takve vrste, a okuplja brojne obrtnike s područja Zagreba i Zagrebačke županije kao i učenike srednjih strukovnih škola koji su posjetiteljima demonstrirali nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu. Uz prezentacije obrtnika, održavat će se i obrtničke manifestacije (modne revije, frizerski show, revija kozmetičara - Zlatni ruž, natjecanje cvjećara, nagradne igre za učenike i dr.), a na sajmu će se  prezentirati kratki filmovi o deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Zbog velikog interesa među građanima, produžuje se održavanje izložbe Nikola Tesla - Mind from the Future koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Uživajte u proljeću i proljetnom ritmu našeg grada!

Srdačno Vaš,

Gradonačelnik Grada Zagreba

Milan Bandić

Objavljeno: 18.09.2018