Crossover Festival Zagreb: Glazba različitih žanrova, izričaja i glazbenih kultura

U zagrebačkom parku Ribnjak, u samom središtu grada, na međunarodnom Crossover Festivalu Zagreb početkom srpnja glazbenici različitih žanrova i umjetničkih izričaja sviraju za svoje poklonike.

Crossover Festival Zagreb, koji se održava od 4. do 7. srpnja u zagrebačkom parku Ribnjak, spaja glazbenike različitih kultura i glazbenih žanrova i to od svjetskih zvijezda do onih koji će svojim talentom taj status tek pokušati izboriti. Festival nudi za svakoga ponešto, od jazza, funka, soula, rocka do hip hopa, gipsy swinga i world glazbe pa tako na jednom mjestu okuplja različite izvođače kao i njihove poklonike.

Na ovogodišnjem Crossover Festivalu nastupit će izraelski multiinstrumentalist Adam Ben Ezra koji će zagrebačku publiku sigurno oduševiti svojim najvećim hitovima kojima je stekao mnoge poklonike među slušateljima kao i glazbenim kritičarima.

Na Festivalu će nastupati i mnogi drugi zanimljivi izvođači. Najavljen je, među ostalima, Techno Vikings – hrvatsko-talijanski kvartet saksofona uz jazz bubnjara, potom zagrebački trojac Sfumato i bend iz Hrvatske Dementronemes. Na programu je također Helado Infinito, čileansko-argentinski duo koji su u ožujku 2016. godine osnovali Loreta Neira (Čile) i Victor Borgert (Argentina), bend Fish in Oil iz Srbije te talijanski trio na bubnjevima i saksofonima Brass to House. Festival u nedjelju, zatvara hrvatski bend Porto Morto te veliki koncert već spomenutoga glasovitog Adama Bena Ezre.

Svakog dana festival počinje u 17 sati, a završava iza ponoći. Uz odličnu glazbu, domaćini su se pobrinuli i za osvježavajuća pića te gastronomsku ponudu. Ulaz na Crossover Festival Zagreb, koji se održava uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, je slobodan.

Objavljeno: 03.07.2019