CIFFT: Glasajte za najbolji turistički film!

Turistički film „Zagreb Loves You“ u konkurenciji je najboljih turističkih filmova na svijetu, a za pobjedu mu je potreban i vaš glas.

Promotivni film „Zagreb Loves You“ Turističke zajednice grada Zagreba, čija je redateljica Martina Miličević, u konkurenciji je za prestižnu nagradu People Choice koju dodjeljuje Međunarodni komitet turističkih filmskih festivala (CIFFT).

„Zagreb Loves You“ nije tipičan promotivni film, a jedinstven je po tome što na emotivan način govori o 22. ožujku, danu kada je grad, već pogođen pandemijom, zadesio i jak potres, najsnažniji u proteklih 140 godina. „Željeli smo zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana u razdoblju kada smo mislili da proživljavamo scene iz nekog američkog filma katastrofe“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba dr. sc. Martina Bienenfeld prilikom preuzimanja nagrada koje je film dobio u Turskoj i Srbiji.

Emotivan, ne i patetičan, ovaj netipičan turistički film govori o idiličnom životu grada prekinutom razornom snagom elementarne nepogode, ali i optimistično svjedoči o snazi ljudi koji čuvaju i vraćaju duh grada i način života koji su sastavni dio njegova identiteta.

Film možete pogledati na poveznici Zagreb Loves You, a glasati za njega možete do 25. listopada na https://www.cifft.com/film/zagreb-loves-you/.

Objavljeno: 06.10.2020