Arena Zagreb: Prvi samostalni koncert grupe The Cure u Zagrebu

Sve poklonike alternativne rock scene u Zagrebu u sljedećoj godini očekuje izvanserijski događaj: kultni sastav The Cure za listopad najavljuje prvi samostalni koncert u Zagrebu!

Kultni britanski sastav The Cure održat će 27. listopada 2022. godine samostalni koncert u Areni Zagreb. Koncert je najavljen u sklopu europske turneje The Cure Tour 22 i jedan je od 44 koncerta u 22 zemlje. Ta je turneja najava novog albuma.

Taj svjetski poznati sastav djeluje već 42 godine, do sada je objavio 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, a njihovi su albumi prodani ukupno u 30 milijuna kopija. Sastav ima brojne poklonike diljem svijeta te je u 2019. godini njegovih pet članova primljeno u Rock & Roll Hall of Fame. Svojim su glazbenim izričajem utjecali na formiranje više glazbenih žanrova kao što su goth rock, new wawe i post-rock.

Od osnutka 1978. godine taj je britanski sastav održao više od 1500 koncerata, a upravo je sviranje uživo na koncertnim pozornicama najbolji dio njihova djelovanja. Turneja The Cure Euro 2022 prva je nakon 2019. godine u kojoj su nizom nastupa proslavili 40 godina postojanja te 30 godina od izlaska kultnog albuma „Disintegration“ kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih sastava u posljednjih pola stoljeća. Koncertu u Areni Zagreb prethodit će nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice za koncert sastava The Cure već su u prodaji putem Eventim.hr.

Objavljeno: 15.12.2021