Arena Zagreb: Depeche Mode u srpnju u Zagrebu

Depeche Mode, poznati britanski elektronski bend, u srpnju ove godine peti će put gostovati u Zagrebu.

Kultni britanski elektronski sastav Depeche Mode priredit će 23. srpnja koncert u zagrebačkoj Areni. Taj će koncert, peti u Zagrebu, biti dio svjetske turneje čiji će sjevernoamerički dio započeti 23. ožujka, a europski sredinom svibnja. Turneja je ujedno i promocija njihovog novog, petnaestog albuma pod nazivom „Memento Mori“. 

„Memento Mori Tour“ prva je turneja bez istaknutog člana i jednog od osnivača benda Andyja Fletchera koji je preminuo u svibnju prošle godine. Stoga je svjetska turneja Depeche Modea umirila brojne obožavatelje tog kultnog sastava zabrinute za njegovu budućnost nakon gubitka koji su pretrpjeli.. 

Depeche Mode, koji je na glazbenoj sceni već 42 godine, do sada je prodao oko 100 milijuna ploča. „Memento Mori Tour“ njihova je devetnaesta turneja. Procjenjuje se da ih je tijekom dosadašnjih koncerata slušalo više od 35 milijuna obožavatelja. Posljednji album „Spirit“ objavili su 2017. godine. Postigao je velik svjetski uspjeh, što dokazuju podaci da je na glazbenim ljestvicama bio na prvom mjestu u 11 zemalja, a u TOP 5 se nalazio u čak 20 zemalja. Izlazak toga albuma pratila je turneja tijekom koje je na 130 koncerata bilo čak tri milijuna poklonika njihove glazbe. 

Svjetski uspjesi i golemo zanimanje za glazbu toga kultnog sastava dodatni je argument da dođete na zagrebački koncert. 

Ulaznice za zagrebački koncert Depeche Modea mogu se kupiti na www.eventim.hr

Objavljeno: 02.03.2023