Advent Zagreb: Mozaik najljepših blagdanskih priča

U mozaiku doživljaja Adventa Zagreb bogatstvu programa i sadržaja pridružuju se i ugostitelji i hotelijeri. Zahvaljujući njima ni na trenutak ne izlazite iz zagrebačke blagdanske priče nego ostajete njezinim dijelom, ali i glavnim akterom.

Uz tradicionalne igračke, koje su glavni motiv ovogodišnjeg Adventa Zagreb, poseban je naglasak na kulturno-glazbenim događanjima. Ukupno 14 glazbenih programa s čak 129 koncerata Zagrepčane i goste uvode u blagdansko raspoloženje i grade jedinstvenu atmosferu. Uz nastupe afirmiranih i novih glazbenih izvođača, u kulturnom programu sudjeluju i kazališta s odličnim predstavama za djecu i odrasle, kao i muzeji koji su za posjetitelje pripremili prigodne izložbe i radionice. Na romantičnom Gornjem gradu bogati adventski sadržaji i magija Svjetla adventa ispisuju najljepše gornjogradske prozore, kao i na zagrebačkim trgovima, ulicama i u parkovima Donjega grada – ozračje je blagdana prisutno na svakom koraku.

Blagdanskoj će atmosferi itekako pridonijeti i ponuda jela i pića koju, uz prigodno uređene adventske štandove, stvaraju i ugostiteljski objekti što su se uređenjem i posebnom ponudom programa Zagreb Jingle Mingles prilagodili očekivanjima gostiju. Za potpuni ugođaj pobrinuli su se i zagrebački hotelijeri čiji adventski i novogodišnji paketi i programi pod zbirnim nazivom Advent u zagrebačkim hotelima gostima daju uvijek više od očekivanog.

Advent Zagreb traje do 7. siječnja, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali i uz mogućnost on-line praćenja.

Objavljeno: 15.12.2021