Advent u Zagrebu: Čarolija uskoro počinje

Prosinac je u Zagrebu za mnoge najljepši mjesec u godini. Predblagdanskom ozračju najviše pridonosi Advent u Zagrebu, u čijem znaku će od početka prosinca do prvih dana siječnja živjeti cijeli grad.

Advent u Zagrebu tri je godine zaredom izabran najljepšim u Europi. No, njegovi se sadržaji i dalje obogaćuju pa je dolazak u Zagreb u adventsko vrijeme u kalendaru mnogih turista upisan mjesecima unaprijed.

Bogati sadržaji na trgovima i ulicama središta grada, prekrasno klizalište, glazba svih žanrova, sjajna ugostiteljska ponuda i romantično uređeni parkovi i trgovi tek su dio adventskog ugođaja. Zagrebačka će adventska bajka ove godine posjetitelje iznenaditi i mnogim novostima, sve bogatijim mogućnostima za zabavu i užitak. Uz jedinstven ugođaj, tome će pridonijeti i prigodne kazališne, koncertne i druge predstave te odlična gastronomska i trgovačka ponuda.

Većina se adventskih lokacija nalazi u samom središtu grada i blizu su jedna drugoj te su – bilo da se radi o Donjem gradu bilo o romantičnom Gornjem gradu – tematski različite. Tako će sadržaje po svojem ukusu naći oni željni romantičnog putovanja u prošlost, oni čvrsto vezani uz sadašnjost, ali i ljubitelji modernih zvukova i umjetničkih izričaja.

Za vrijeme Adventa sve je više inozemnih i domaćih gostiju u gradu pa statistika bilježi da ih je prošle godine bilo oko 140 tisuća. Blagdanskoj atmosferi pridonosi i činjenica da stanovnici grada intenzivno posjećuju Advent i s njime žive, tako da je cijeli grad u njegovom ozračju.

Objavljeno: 04.11.2019