72. Memorijal Borisa Hanžekovića: Najbolji svjetski atletičari u Zagrebu

Memorijal Borisa Hanžekovića najstarija je sportska priredba u Hrvatskoj, koja i ove godine najavljuje novosti i mnogo sportskih uzbuđenja. Stižu najbolji atletičari svijeta!

Memorijal Borisa Hanžekovića, koji se održava neprekidno već 72 godine, i ove će godine ugostiti mnoge od najboljih atletičara svijeta. Od 9. do 11. rujna Zagreb će biti grad atletike u čijem će znaku biti tri gradske lokacije. Naime, prvi put će se natjecanja održavati i na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem će se prvog dana memorijala od 17 sati održati Zagreb City Challenge natjecanje u skoku s motkom, troskoku i skoku u dalj za muškarce i žene. Bit će to, dakako, vrhunski sportski događaj, ali i spektakl koji će dodatno obogatiti uvijek odličnu atmosferu središta grada.

Drugoga dana na prostoru Zagrebačkih fontana, lokaciji koju atletičari po natjecanjima poznaju već osam godina, snage će odmjeriti bacači kugle.

Posljednji dan će se na Stadionu Mladost natjecati trkači, skakači u vis te natjecatelji u bacanju koplja i diska. Treba reći da organizatori Hanžekovićevog memorijala nisu zaboravili ni na najmlađe za koje se 10. rujna u parku Maksimir priređuje Kid's day.

Dolazak na 72. Memorijal Borisa Hanžekovića – koji je dobio ime po najboljem hrvatskom atletičaru – najavili su mnogi vrhunski svjetski atletičari.

Stoga se u Zagrebu očekuje spektakl i sportski događaj koji će sigurno i ove godine ostati zabilježen po novim rekordima, sjajnom natjecateljskom duhu i odličnoj atmosferi.

Objavljeno: 07.09.2022