language

Upišite traženi pojam

57. Floraart: Kad grad živi u znaku cvijeća

Održavanje Floraarta za Zagrepčane je posebno vrijeme, a prostor Parka Bundek tada postaje najposjećenije mjesto u gradu. S razlogom, dakako…

Za sve ljubitelje cvijeća Floraart je svakog proljeća nezaobilazno mjesto na kojem uživaju u cvjetnim aranžmanima što su ih izradili najbolji hrvatski i inozemni floristi, stječu nova znanja, kupuju sadnice, a ujedno se osjećaju ugodno u prekrasnom ambijentu. Tako će biti i ove godine od 18. do 21. svibnja kada je zakazan novi susret u Parku Bundek, gdje se najveća vrtna izložba u ovom dijelu Europe održava od 2006. godine, i to na otvorenom prostoru većem od 300 tisuća m2 dok je raspoloživi zatvoreni prostor tisuću m2.

Tijekom izložbe, na kojoj sudjeluje 160 izlagača iz zemlje i inozemstva, priređuju se brojne promocije i tematska predavanja. Tradicionalno je Floraart i mjesto održavanja Natjecanja izlagača, Hrvatskog kupa florista kao i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola.

Ta međunarodna vrtna izložba se u Zagrebu održava od 1966. godine. Najprije se održavala na Gornjem gradu, da bi se 1992. godine – kada njezinu organizaciju preuzima gradska hortikulturna tvrtka Zrinjevac – preselila na Prisavlje, a potom i na današnju lokaciju.

Veliku popularnost Floraarta, kojem je suorganizator Grad Zagreb, dokazuje podatak da je svake godine obiđe više od stotinu tisuća posjetitelja pa će Zagreb i ove godine živjeti u znaku cvijeća i izložbe koja mu je posvećena.

10.05.2023.