5. More knjiga: Može li plaža biti zanimljivija?

I Zagreb ima svoje more! Ne mislimo, naravno, doslovno, iako je manifestacija More knjiga, koja se održava do sredine srpnja u samom središtu grada, najljepša plaža koju ljubitelji književnosti i filma mogu poželjeti.

U zagrebačkom parku Zrinjevac, u strogom središtu grada, između 1. i 14. srpnja od 10 sati do ponoći traje kulturno događanje More knjiga. Već petu godinu zaredom u tom prekrasnom parku posjetitelje dočekuju brojni književni naslovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Ugodno smješteni u ležaljke na travnjaku, ljubitelji literature mogu birati između više od pet stotina naslova, koje će čitati bez ikakve naknade, ali uz to će i uživati u mnogim drugim događanjima vezanim uz umjetnost pisane riječi.

Ovogodišnja tema Mora knjiga posvećena je intergalaktičkim putovanjima pa će fantastičnom svijetu dalekih galaksija biti posvećeni i uređenje, sadržaji i teme te neobične gradske plaže. Dakako, za čitatelje su pripremljeni kava, slani i slatki zalogaji i mnogo toga uz što je čitanje još ugodnije. Također će se družiti s umjetnicima, uz prigodna događanja slaviti prelazak dana u noć, a potom i uživati u filmskim projekcijama na travi u parku Zrinjevac u samom središtu grada.

Objavljeno: 03.07.2019