30. Zagrebački maraton: Jubilej u znaku bogatog programa

Jubilarni Zagrebački maraton okupit će maratonce i polumaratonce, ali i u utrku vratiti štafete i dječje utrke te podsjetiti zašto on ima posebno mjesto u kalendaru trkača.

Zagrebački maraton 1. listopada ove se godine održava 30. put, sa startom i ciljem na središnjem zagrebačkom trgu – Trgu bana Josipa Jelačića. Sudionici mogu birati sudjelovanje na utrkama Garmin 10 K u 14 sati ili u 15 sati polumaratona i maratona te štafetnoj utrci koja se ove godine vraća u program. No, njima kao svojevrsna najava prethodi dječja utrka, čiji je povratak u program Zagrebačkog maratona oduševio mnoge mališane, roditelje, ali i publiku koja je uvijek zdušno pratila i podržavala sportske aktivnosti najmlađih.

Ovogodišnje su staze za polumaraton i maraton dijelom izmijenjene. Staza za polumaraton u dužini 21 kilometar prolazi užim i širim središtem grada te joj je cilj ondje gdje je i start, na središnjem zagrebačkom trgu. Maratonci će ovaj krug istrčati dvaput. Garmin 10 K također starta na Trgu bana Josipa Jelačića, a završit će na obližnjem Europskom trgu. U program Zagrebačkog maratona vraća se štafetni maraton u kojem sudjeluju četveročlane ekipe koje čine muškarci, žene ili je sastav mješovit. Tri člana ekipe trče dionicu od 10 kilometara, a četvrti član ili članica do cilja trče 12 kilometara i 195 metara.

Prijave za maraton su otvorene do sredine rujna, cijena paketa za sudjelovanje na Garminu 10 K je 150 kuna, 250 kuna za polumaraton, a 300 kuna za maraton. Startni paketi i brojevi se preuzimaju od srijede do petka u poslijepodnevnim satima u Atletskoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a posljednja prilika za to je 1. listopada, prije same utrke, u Uredu maratona na Trgu bana Josipa Jelačića.

Photo credit: Zagrebački maraton

Objavljeno: 09.09.2022