19. Međunarodni festival vatrometa: Svjetlosne atrakcije na nebu iznad Zagreba

Brojna svjetlosna iznenađenja 19. Međunarodnog festivala vatrometa, jedinstvene manifestacije u ovom dijelu Europe, zagrebačko će nebo sredinom lipnja obojiti posebnim bojama i svjetlosnim efektima, ali i posjetiteljima priuštiti mnoga druga iznenađenja.

Na zagrebačkom jezeru Bundek od 14. do 16. lipnja održat će se 19. Međunarodni festival vatrometa na kojem će se od 20 sati do 2 sata poslije ponoći izvoditi mnoge atrakcije i najnovija svjetlosna iznenađenja iz svijetu vatrometa. Za to će se pobrinuti maštoviti pirotehničari cijenjeni u svijetu, pa će tako prvoga dana vatromet prirediti Heron Fiereworks iz Nizozemske. Sljedećega dana vatromet će prirediti Pyrocom – Estonija, koji su među vodećim piromuzičkim virtuozima u sjevernoj Europi, dok će zadnjega dana nastupiti Mirnovec Pirotehnika iz Hrvatske.

Uz vatromete, koji oduševljavaju Zagrepčane i njihove goste, priređuju se koncerti te drugi sadržaji za sve uzraste i ukuse. Zanimljivost je i to da će svakoga dana u 22 sata biti priređen „dječji vatromet“. Bit će na Bundeku i veliki lunapark, a svakog će se dana u humanitarne svrhe puštati lanterne.

Objavljeno: 05.06.2019