14. INmusic festival: Dolazi impresivan broj svjetskih glazbenih imena

Ovogodišnji INmusic festival, uz izvođače koji su već na njemu gostovali, dovodi i mnoga svjetski poznata glazbena imena koja će prvi put nastupiti na najvećem open air festivalu u Hrvatskoj.

INmusic, najveći open air festival u Hrvatskoj, održava se 14. put od 24. do 26. lipnja na već poznatom prostoru – na tri otoka povezana pontonskim mostom na jezeru Jarun, gdje će biti smješten i kamp.

Prvi veliki headliner je grupa The Cure zbog koje će u Zagreb doći mnogi njihovi ljubitelji. The Cure je na glazbenoj sceni prisutan punih četrdeset godina i prvi put će nastupiti u Hrvatskoj upravo na INmusic festivalu.

Na glavnoj pozornici će također nastupiti grupa Foals, jedan od najboljih britanskih live bendova koji u Zagreb dolazi u sklopu promocije novog albuma, čiji se izlazak očekuje sljedeće godine. Nastup je potvrdio američki elektronički kolektiv Thievery Corporation, koji je poznat po kombiniranju brojnih žanrova. Na svjetskoj glazbenoj sceni postoje više od dva desetljeća, a iza sebe imaju deset studijskih albuma, od kojih posljednji, „Treasures from the Temple“, promoviraju upravo na INmusicu.

Prvi put na INmusic festivalu muzicirat će i odličan švedski bend The Hives, na glasu kao jedan od najboljih live bendova u svijetu. Grupa Suede, jedna od četiri velikana britpop revolucije, također je novo veliko ime na popisu upisanih izvođača. Prvi put na INmusic festivalu nastupit će i sastav Zeal & Ardor, koji donosi inovativan spoj black metala, bluesa i afroameričkog južnjačkog zvuka u sklopu projekta Europavox. Premijerno će u Hrvatskoj na INmusic festivalu nastupiti i američki rock bend Garbage predvođen legendarnim Butchom Vigom i nezamjenjivom Shirley Manson... Nastup je potvrdila i poznata američka kantautorica Laura Pergolizzi, poznatija kao LP. Na pozornici INmusica također se očekuje Johnny Marr, nekadašnji gitarist grupe The Smiths i jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika.

Time popis glazbenih imena, među kojima su i brojni sjajni izvođači iz Hrvatske, nije potpun pa dodatne informacije o izvođačima kao i raspoloživim kartama potražite na internetskim stranicama INmusica www.inmusicfestival.com.

Objavljeno: 05.06.2019