10. Zagrebački noćni cener: Trčite stvarno, virtualno, timski!

Opredijeljenost za aktivan život Zagrepčani i njihovi gosti dokazuju sudjelovanjem na Zagrebačkom noćnom ceneru, utrci koja se na gradskim ulicama održava deseti put. Ali i drugih je dana rekreativnih trkača na zagrebačkim ulicama i u parkovima sve više.

Središnji Trg Josipa Jelačića start je i cilj ovogodišnjeg, 10. Zagrebačkog noćnog cenera koji se održava 7. studenoga. Oko tri tisuće sudionika trčat će dva kruga, a dužina ukupne staze je 10 kilometara te obuhvaća glavne prometnice gradskog centra. Za to će vrijeme od 19 do 20.15 biti zaustavljen cestovni i tramvajski promet. Duž staze natjecatelje očekuje i osvježenje, a svaki natjecatelj će na ulasku u cilj dobiti medalju.

Kako je interes natjecatelja znatno veći od broja trkača koji se s obzirom na aktualnu situaciju mogu prihvatiti na stazi, organizatori su uz cestovnu utrku predvidjeli i virtualnu koja će trajati čak tjedan dana, od 7. do 14. studenoga. Dovoljno je u tom vremenu na svojoj lokaciji istrčati najmanje 10 kilometara i na e-mail adresu organizatora info@cener.hr poslati screenshot aplikacije sa zabilježenom udaljenošću i vremenom u kojem je savladana. Svi koji se na ovaj način uključe bit ćete uvršteni u poredak virtualne utrke.

U ovoj je godini novost i timska utrka koja se odvija pod sloganom „Zajedno smo (valjda) jači“. Iako je natjecanje individualno, na posebnom obrascu trkači se mogu prijaviti kao dio tima od najmanje deset sudionika pa će se zbrajati njihovi rezultati i utvrditi ekipni poredak te proglasiti timski pobjednik.

A tko nije u Zagrebu za vrijeme utrke, mora znati da je rekreativno trčanje svakodnevna rutina mnogih stanovnika pa posjet Zagrebu ne treba biti razlog da se odreknete svoje zdrave navike.

Objavljeno: 05.10.2021