language

Upišite traženi pojam

Pohani picek i rizi bizi - prženi pileći rasjek s rižom i graškom

Ah, pohani picek kak se jede u Zagrebu... Tako jednostavno, a tako ukusno!

Mnogi kažu da im je baš ovaj način pripremanja piletine najdraži, što uopće nije čudno. Sočno i mekano meso zarobljeno je u slanoj, hrskavoj korici... K tome i rizi bizi, njami!

 

Sastojci za 4-6 osoba:

Za pohanje:

1 kg pilećeg rasjeka za pohanje

100 g glatkog brašna

2 jaja

150 g krušnih mrvica

 

Za Rizi bizi:

100 g maslaca

200 g riže

100 g graška

 

Također:

500 ml ulja za prženje

Sol i mljeveni crni papar

 

Priprema:

Pileći rasjek posolimo, a jaja umutimo i začinimo ih solju i paprom. Zatim piletinu uvaljamo u brašno, u umućena jaja te u krušne mrvice i stavimo ju na stranu. U lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući, da upije masnoću. Rižu posolimo, dodamo grašak, ulijemo vodu i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući dok riža nije kuhana. Za to vrijeme u posudu iznad vatre, u duboku masnoću, stavimo panirane komade piletine i pržimo ih sa svih strana do zlatnožute boje. Gotovu piletinu i rizi bizi (rižu s graškom) rasporedimo na tanjure i još vruće poslužimo.