Naravni odrezak s mladom mrkvom i špinatom

Sastojci za 4 osobe:

600 g                           tankih telećih odrezaka
60 g                             glatkog brašna
30 g                             maslaca
2 žlice                         suncokretovog ulja
3 režnja                       češnjaka
100 ml                         suhog bijelog vina
150 ml                         mesnog temeljca
1 žlica                         svježe sjeckanog peršina
1 žlica                         soka od limuna

za prilog:

40 g                             maslaca
1 žlica                          suncokretovog ulja
½ glavice                    luka
400 g                           mlade mrkve
100 g                           svježeg špinata

osim toga:

sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

prilog:

Ogulite, operite i narežite mrkvu.

U tavu dodajte maslac i suncokretovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i mrkvu, začinite solju, pa sve zajedno pirjajte na srednje jakoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Zatim dodajte svježi špinat i povremeno okrećite dok špinat ne uvene. Zatim povrću dodajte narezani češnjak i nasjeckani peršin, promiješajte i, čim češnjak počne mirisati, maknite povrće s vatre.

glavno jelo:

Teleće odreske lagano istucite batom za meso, začinite solju i uvaljajte u glatko brašno. U tavu stavite maslac i suncokretovo ulje, te teleće odreske pržite otprilike 2 minute sa svake strane.

Zatim dodajte narezani češnjak i čim počne mirisati, dodajte suho bijelo vino i pričekajte da vino napola ispari. Zatim sastojke pospite nasjeckanim peršinom, ulijte mesni temeljac, sok od pola limuna, začinite svježe mljevenim paprom i pirjajte još 2-3 minute.

Serviranje:

Rasporedite povrće po tanjurima, na to stavite odreske, sve prelijte umakom i ukrasite tanjure.

Informacije o koronavirusu

Postupak prijave za zaprimanje oznake Safe stay in Croatia

Poznati o Zagrebu

The Fratellis (Jon)

The Fratellis (Jon)

Hvala svima koji nas došli vidjeti na INmusic festival! Oduševljeni smo gradom i nadamo se da se opet vidimo.

Izvor: INmusic festival

Foals

Foals

Uzbuđeni smo zbog prvog nastupa u Hrvatskoj i presretni što smo imali vremena razgledati vaš prekrasan grad Zagreb.

Izvor: INmusic festival

Wolfmother

Wolfmother

Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.

Izvor: INmusic festival

50Cent

50Cent

Posebno sam se veselio dolasku u Zagreb, pogotovo zato što je majka putovala sa mnom. Moji ljudi su sve istražili kako bismo stigli vidjeti glavne stvari u gradu!

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Baka DJ, Ruth Flowers

Baka DJ, Ruth Flowers

Zagreb je predivan, ali najviše su me oduševili ljudi. Svi su toliko ljubazni i pristupačni. Bolje domaćine si nisam mogla poželjeti.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel

Jako mi se svidjela dvorana Lisinski. Bio je veoma moćan osjećaj nastupati tamo jer su ljudi došli, pažljivo slušali i osjetili glazbu u srcu. Lisinski je prekrasna dvorana i ja sam vrlo počašćen što tamo mogu nastupati. Moj prvi nastup u Lisinskom ostao mi je u vrlo dragom sjećanju.

Izvor: www.muzika.hr

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Courtney Thorne Smith

Courtney Thorne Smith

Hvala na jednom od najboljih hotelskih iskustava ikada. Sobe su nam bile prelijepe, osoblje je izvrsno, svaki trenutak je bio predivan. A Zagreb... čaroban! Sve najbolje!

Izvor: Esplanade Zagreb Hotel