Zlatarovo zlato kroz šetnju i priču

U jednoj šetnji cijela priča

+385 91 755 53 88

Zlatarovo zlato, obavezna lektira svih školaraca, jedno od najvažnijih djela hrvatske književnosti i oda Zagrebu kao mjestu radnje nesuđene ljubavi između Dore Krupićeve i Pavla Gregorijanca. Sad je vaša prilika da ovo klasično štivo doživite na samim lokacijama na kojima se ono odvija - sa sobom ćete imati prvo izdanje romana iz 1871. godine te saznati što se u romanu događalo na Kaptolu, što na Gradecu, a što u tunelu ispod Griča.

Datum/dan polaska: 25.3.

Vrijeme polaska: 11:00

Mjesto polaska: kod makete grada u Bakačevoj ili ispred Katedrale

Jezik: hrvatski

Trajanje razgleda: 2 h

Cijena razgleda: za odrasle: 52,74 kn /7 € ; za učenike, studente, umirovljenike: 30,14 /4 € ; djeca do 7 godina besplatno

Rezervacija/Prijava: Da

Razgledi na upit: Da, za grupu od najmanje 15 sudionika

Poznati o Zagrebu

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr

Snoop Dog

Snoop Dog

Sve mi je super ovdje, cure su prelijepe, usluga vrhunska. Što više mogu tražiti od grada?

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Baka DJ, Ruth Flowers

Baka DJ, Ruth Flowers

Zagreb je predivan, ali najviše su me oduševili ljudi. Svi su toliko ljubazni i pristupačni. Bolje domaćine si nisam mogla poželjeti.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Courtney Thorne Smith

Courtney Thorne Smith

Hvala na jednom od najboljih hotelskih iskustava ikada. Sobe su nam bile prelijepe, osoblje je izvrsno, svaki trenutak je bio predivan. A Zagreb... čaroban! Sve najbolje!

Izvor: Esplanade Zagreb Hotel

Wolfmother

Wolfmother

Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.

Izvor: INmusic festival

Chris Urbanowicz

Chris Urbanowicz

Sjećam se nastupa na INmusic festivalu. Jedva čekamo da ponovo vidimo svoje obožavatelje. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: www.tportal.hr

Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel

Jako mi se svidjela dvorana Lisinski. Bio je veoma moćan osjećaj nastupati tamo jer su ljudi došli, pažljivo slušali i osjetili glazbu u srcu. Lisinski je prekrasna dvorana i ja sam vrlo počašćen što tamo mogu nastupati. Moj prvi nastup u Lisinskom ostao mi je u vrlo dragom sjećanju.

Izvor: www.muzika.hr

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

Pixies

Pixies

Veliko hvala u ime banda PIXIES na još jednom divnom danu u Zagrebu! Izvrstan festival i prekrasna publika (molimo manje kiše drugi put!!), Doviđenja.

Izvor: INmusic festival