Zagreb 360° - vidikovac Zagreb Eye

+385 1 48 76 587
+385 91 40 03 006

Zagreb Eye je vidikovac u srcu glavnoga grada Hrvatske. Smješten je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na 16. katu - samom vrhu Zagrebačkog nebodera u Ilici 1a, odakle se pruža jedinstven pogled na Trg bana Jelačića, Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba, njegove trgove, ulice i parkove. Za vedrog dana, istočno puca pogled na Moslavačko gorje, a zapadno na Žumberačko gorje i prema Sloveniji.

Zagrebački (Ilički) neboder građen je od 1957. do 1959.. U trenutku otvorenja bio je najviša i najmodernija zgrada u tadašnjoj Jugoslaviji. Trideset je godina bio Špica - centar društvenih zbivanja i omiljeno mjesto za prve ljubavi, prve plesnjake, razgledavanje panorame grada i kavu. Još i danas mnogi pamte hot dog u prizemlju i frape na vrhu nebodera. Vidikovac je zatvoren 1989., čime je turistička ponuda grada ostala zakinuta za jednu od prepoznatljivih vrijednosti grada koja je u novom ruhu zasjala punim sjajem.

Vidikovac Zagreb Eye otvoren je za javnost sve dane u godini od 10.00 do 22.00 sata, bez obzira na vremenske prilike i godišnje doba. Osoblje vidikovca dijelom čine studenti. Mnogi od njih sporazumijevaju se i na nekoliko stranih jezika i posjetiteljima će, uz besplatne turističke brošure o Zagrebu, rado dati preporuke i druge korisne turističke informacije. Interijer prostora ljeti je klimatiziran, a zimi grijan. Ulaz na vidikovac prilagođen je i osobama s posebnim potrebama. Vidikovac je pet friendly, što znači da su ljubimci dobrodošli. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 60 kn, za djecu stariju od 3 godine 30 kn, a organizirane grupe imaju posebne popuste. Ulaznica kupljena tijekom dana vrijedi i za razgledavanje grada noću, ali nije prenosiva. Svim posjetiteljima je omogućen besplatni Wi-Fi.

Osim natkrivene terase s koje se pruža prekrasan pogled na sve 4 strane svijeta, središnji dio vidikovca čini ostakljeni prostor površine 200 m² koji je namijenjen promociji destinacija, proizvoda i brandova. Prostor je polivalentan pa je u njemu moguće organizirati privatna, poslovna i protokolarna događanja, što uključuje promocije, seminare, kongrese, institucionalne prijeme, ali i proslave i obljetnice.

 

Informacije o koronavirusu

Poznati o Zagrebu

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

50Cent

50Cent

Posebno sam se veselio dolasku u Zagreb, pogotovo zato što je majka putovala sa mnom. Moji ljudi su sve istražili kako bismo stigli vidjeti glavne stvari u gradu!

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr

Flogging Molly

Flogging Molly

Uživamo ovaj utorak u Zagrebu. Uskoro krećemo put Main stagea na INmusic festival.

Izvor: INmusic festival

Alex Kapranos

Alex Kapranos

Alex Kapranos (Franz Ferdinand) o Zagrebu je pisao na svom blogu: http://bit.ly/nO3yin

Izvor: www.guardian.co.uk

David Byrne

David Byrne

Ako izuzmemo okolna brda s jedne strane grada, Zagreb je grad savršen za pedaliranje.David Bryne (Talking Heads) povodom izlaska knjige Biciklistički dnevnik

Izvor: www.mvinfo.hr

Courtney Thorne Smith

Courtney Thorne Smith

Hvala na jednom od najboljih hotelskih iskustava ikada. Sobe su nam bile prelijepe, osoblje je izvrsno, svaki trenutak je bio predivan. A Zagreb... čaroban! Sve najbolje!

Izvor: Esplanade Zagreb Hotel

Snoop Dog

Snoop Dog

Sve mi je super ovdje, cure su prelijepe, usluga vrhunska. Što više mogu tražiti od grada?

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Foals

Foals

Uzbuđeni smo zbog prvog nastupa u Hrvatskoj i presretni što smo imali vremena razgledati vaš prekrasan grad Zagreb.

Izvor: INmusic festival

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com