language

Upišite traženi pojam

Fortuna - ART

Braće Domany 8

Fortuna - ART Udruga likovnih umjetnika bavi se organiziranjem izložbi slika, aukcija, likovnih kolonija i prezentacija slika likovnih umjetnika iz cijele Hrvatske.

Fortuna - ART je Udruga likovnih umjetnika, koja okuplja oko 160 likovnih stvaralaca iz Hrvatske i šire regije. Udruga je osnovana 1997.g. s ciljem promocije likovne umjetnosti, koja se ostvaruje kroz niz likovnih manifestacija, izložbi i likovnih kolonija humanitarnog i komercijalnog karaktera te prezentacija slika.

Organizatori smo niz likovnih izložbi svojih članova, kako amatera, tako i eminentnih likovnih umjetnika, kao npr. Dimitrija Popovića, Charlesa Billicha, Milana Dragije, Željke Hodinj i mnogih drugih.

Također, organizirali smo do sad više od tri stotine humanitarnih akcija, u vidu kolonija, izložbi, aukcija i slično gdje je sav prihod od prodaje doniran u plemenite svrhe.

U inozemstvu smo organizirali i utemeljili nekoliko, danas već poznatih međunarodnih likovnih kolonija i to u Kiseljaku, Somboru, Subotici.

Na međunarodnim kolonijama pozivamo u suradnju i umjetnike domicilnih država. Na taj način promičemo interkulturni dijalog među umjetnicima susjednih zemalja i različitih nacija, te različitih umjetničkih izričaja. Kao Udruga uvijek smo spremni na inetrkulturalnu suradnju a o tome dovoljno govori činjenica da je suorganizator naših međunarodnih aktivnosti gospodin Ivo Miro Jović iz BiH.