language

Upišite traženi pojam

Južnoafrička rap rave atrakcija - Die Antwoord na Zagrebačkom velesajmu

U sklopu turneje prvi koncert u Zagrebu održat će južnoafrička rap rave grupa Die Antwoord, koja se svojim glazbenim izričajem i tekstovima popela na svjetsku glazbenu scenu, a nastupit će na Zagrebačkom velesajmu 13. lipnja.

Na Zagrebačkom velesajmu 13. lipnja koncert će održati fantastična južnoafrička rap rave grupa Die Antwoord, koja svojom glazbom i provokativnim tekstovima s jakom porukom diže prašinu diljem svijeta. Svoj prvi koncert u Zagrebu održat će u sklopu aktualne turneje i bit će jedini u regiji.

Grupa Die Antwoord osnovana je u Cape Townu 2008. godine, a čine je reperi Ninja, Yo-Landi Visser i DJ Hi-Tek. Njihova glazba mješavina je hip-hopa, rapa, rocka i ravea, a donosi priču s ruba urbanog društva i iz siromašnih ulica Cape Towna. Svoj debitantski album „SOS” objavili su besplatno online, a njihov spot za pjesmu „Enter the Ninja” proširio se internetom uz pregled milijuna posjetitelja na YouTubeu.

Dosad su objavili tri albuma, od kojih je posljednji „Donker Mag” iz 2014. godine odmah zasjeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice dance/electronic albuma. Početkom ove godine grupa je najavila skori izlazak novog albuma, o kojem nema puno detalja, osim što se zna da će se zvati „We Have Candy” i da će ga producirati DJ Muggs iz Cypress Hilla.

Ulaznice za koncert Die Antwoorda stoje 170 kuna, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, glazbenoj knjižari Rockmark i Aquarius CD Shopu te u online prodaji na www.eventim.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 200 kuna.

04.05.2016.