language

Upišite traženi pojam

Croatia Rally: Stižu najbolje svjetske reli posade

Najbolji svjetski vozači relija treći put dolaze u Hrvatsku pa gledatelje očekuje vrhunski adrenalinski doživljaj, dobar provod i atraktivne novosti.

Od 20 do 23. travnja u Hrvatskoj će se po treći put održati Croatia Rally. Riječ je o četvrtoj ovogodišnjoj utrci Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) koja će započeti u Zagrebu i njemu imati veliko finale. Zahvaljujući odlično pripremljenim prethodnim utrkama Croatia Rallyja, Hrvatska je treću godinu uzastopno u društvu samo trinaest zemalja koje su domaćini WRC natjecanja. O njihovoj atraktivnosti govori podatak da se utrke izravno prenose u 165 zemalja i godišnje ih putem TV-a gleda više od 800 milijuna ljudi.

Najbolje reli posade svijeta odmjerit će snage na 20 brzinskih ispita u pet hrvatskih županija. Nakon testne vožnje u zagrebačkoj okolici, u večernjim satima 20. travnja predviđen je ceremonijalni start kod zagrebačkih fontana na kojem će publika upoznati svih 70 posada, koliko ih se očekuje. 

Prvih će se osam brzinskih ispita voziti u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Drugoga dana slijedi još osam brzinskih utrka na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a četiri brzinske utrke nedjeljnog finala održat će se u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Natjecatelji i gledatelji vidjet će prekrasne krajolike kontinentalnog dijela zemlje i morske obale, što će nedvojbeno imati pozitivne učinke na hrvatski turizam.

Za posjetitelje će atrakcija biti i servisno parkiralište, tzv. Rally Village na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Ondje će moći pogledati servisne prostore timova te nabaviti prigodne suvenire. Također će imati priliku sudjelovati u programu Meet the Crew u kojem će najbolje plasirani vozači Croatia Rallyja govoriti o svojem iskustvu natjecanja u Hrvatskoj. 

Inače, prošle je godine uz staze brzinskih utrka Croatia Rallyja bilo čak 310.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, a njihova je potrošnja, prema studiji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, iznosila 108 milijuna eura. 

Ulaznice za brzinske ispite vrijedit će i za posjet Rally Villageu, a dostupne su na servisu ulaznice.hr. U ponudi su također posebni aranžmani u suradnji sa službenom agencijom Croatia Rallyja – B Travel. 

Photo credit: Fotografije Zagreba

02.03.2023.