language

Upišite traženi pojam

Zagreb i okolica

Zagreb i okolica

Okolica Zagreba posebna je i prepuna sadržaja za sve posjetitelje. Gore, planine, ravnice, rijeke, jezera - ovaj je kraj geografski najraznolikiji i najbogatiji dio Hrvatske. Povijesno gledajući, kroz te su krajeve prolazili ključni putevi koji su spajali razna carstva, kulture, trgovine, jezike, religije i filozofije, stoga ne čudi njihova šarolika ostavština.

Na sjeveru i zapadu stoje očuvani dvorci bogate povijesti, smješteni na gorama i planinama s kojih se pruža nenadmašiv pogled; na jugu i istoku seoske idile u cvijeću, tajnovite ruševine nekad slavnih bitki te očaravajuća čuda prirode - sve ovo možete pronaći ako samo malo zakoračite izvan grada. 
A nemojmo zaboraviti i ukusnu, tradicionalnu hranu koja je savršena podloga za kušanje domaćih sorti vina. Kremšnite, štrukli, klipići, gibanice i mlinci samo su neka od jela zbog kojih ćete se osjećati kao kod kuće. Ako ljubav prolazi kroz želudac, tu ćete biti jako, jako voljeni.
Od avanturista, povjesničara, gurmana do zaljubljenika u prirodu - svatko će biti očaran amblemima zagrebačkog kraja. Kad zatrebate predah od gradske vreve, uputite se u zagrebačku okolicu i otkrijte priče koje u ovim krajevima žive još od pamtivijeka. 

Više o Zagrebu i njegovoj okolici pročitajte na AROUND ZAGREB