Zagreb Kom 14: Oproštaj vrhunskim glazbenim doživljajem

03.10.2019

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe (Zagreb Kom) održat će se od 11. do 16. listopada. Atraktivan program i ugledna imena hrvatske i međunarodne komorne glazbe te želja da se publici priušti vrhunski doživljaj ničim ne odaju da će četrnaesto izdanje festivala odlukom organizatora biti i - posljednje.

Povratkom u prostor odakle je 2006. godine i krenuo, Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe svoje će posljednje, četrnaesto izdanje održati u Hrvatskom glazbenom zavodu od 11. do 16. listopada.

Tijekom pet vrhunskih glazbenih večeri glazbu Schuberta, Paganinija, Šostakoviča, Schumana, Brahmsa, Horna, Mozarta, Bernsteina, Dvořáka i Čajkovskog izvodit će vrhunski glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, među kojima su Susanna Yoko Henkel, Guy Ben-Ziony, Zvi Plesser, Mario Ivelja, Petrit Çeku, Ewa Kupiec, Trio Elogio, Stefan Milenković, Monika Leskovar, Radovan Vlatković i drugi.

„Sve dobre stvari dođu svome kraju te smo odlučili da se nakon 14 prekrasnih izdanja oprostimo od godišnjeg festivala i posvetimo novim izazovima i umjetničkim projektima“, rekli su organizatori najavljujući vjernoj publici izniman oproštajni glazbeni užitak sredinom listopada.