Izložbe: Dosezi industrije namještaja i kreativaca u uređenju prostora

Uređenje interijera, dosezi domaće industrije namještaja, kreativnost dizajnera te trendovi u uređenju prostora teme su dviju zanimljivih, tradicionalnih izložaba koje najavljuju intenzivnu zagrebačku poslovnu jesen.

Četvrti sajam InDizajn – Festival modernog doma, koji će se od 26. do 29. rujna održati na oko 5000 četvornih metara zagrebačke višenamjenske sportske dvorane Arena, okupit će oko 80 izlagača iz područja opremanja interijera, renomiranih stručnjaka i arhitekata. Uz izložbu hrvatskih kreativaca i produkt dizajnera, na InDizajnu će se održati zanimljive radionice, predavanja i paneli, a bogat je i program Dječjeg kutka. Na izložbenom prostoru će se moći vidjeti gotov namještaj kao i onaj izrađen po mjeri, dizajnerska dekoracija te sva ostala inspirativna rješenja za uređenje doma.

U prvoj polovici listopada, od 9. do 13. listopada, na prostoru Zagrebačkog velesajma održava se tradicionalna, ali konceptualno redizajnirana priredba pod zajedničkim nazivom Ambienta čiji su organizatori Grad Zagreb i Zagrebački velesajam. Ambienta se održava 46. put te je iznimno važna za hrvatsku industriju namještaja, arhitekte i cjelokupnu struku. U deset paviljona izložba će biti organizirana u pet tematskih cjelina. U prvoj od njih pod nazivom Ambienta posjetitelji će moći vidjeti sve vrste namještaja za unutarnje i vanjsko uređenje, repromaterijale i strojeve za vrtnu industriju. Design zona, novost ovogodišnje priredbe, rezervirana je za novitete u industriji namještaja te nove trendove u uređenju interijera. U sklopu te tematske cjeline je i Ambienta Box, promotivna platforma namijenjena prezentaciji kreativnih tržišno etabliranih, ali i mladih dizajnera namještaja, rasvjete te opreme za uređenje poslovnih, privatnih i javnih prostora.

Posebne su tematske cjeline ovogodišnje Ambiente Građenje i opremanje, HORECA (ugostiteljska oprema) te sajam umjetnina Art Fair Zagreb.

Ambienta, na kojoj će najbolji izlošci u pojedinim kategorijama biti i nagrađeni, uz izložbene prostore ima i radionice te druge edukativne sadržaje kao i izložbe radova učenika i studenata stručnih škola i fakulteta.

Objavljeno: 02.09.2019