Croatia je Hrvatska – interaktivni vremeplov kroz hrvatsku povijest

05.09.2017

Interaktivna izložba Croatia je Hrvatska prvi put u povijesti Hrvatske pretvorit će tunel Grič, cijelom njegovom dužinom, u najveći hrvatski vremeplov.

Ako brojne posjetitelje tunela Grič ovih dana i nije obradovala obavijest da se tunel privremeno zatvara zbog radova, ohrabruje informacija da će jedna od najpoželjnijih turističkih atrakcija biti zatvorena do 16. rujna s dobrim razlogom. U organizaciji Croatia osiguranja i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba upravo se tu priprema jedna od najatraktivnijih multimedijskih interaktivnih izložbi povijesne tematike ove godine u Zagrebu – monumentalna izložba posvećena intrigantnoj i provokativnoj paralelnoj povijesti Hrvatske, Zagreba i najstarijeg hrvatskog osiguravajućeg društva Croatia osiguranja.

Interaktivna izložba Croatia je Hrvatska prvi put u povijesti Hrvatske pretvorit će tunel Grič, cijelom njegovom dužinom, u najveći hrvatski vremeplov koji će posjetitelje od 16. rujna do 1. studenoga odvesti na putovanje kroz 13 desetljeća povijesnog hoda hrvatskog društva, gospodarskog razvoja i modernizacije.

Postav izložbe sadržavat će brojne atraktivne muzejske eksponate, multimedijske prikaze značajnih povijesnih artefakta, legendarne glazbene brojeve, ali i brojne multimedijske i interaktivne punktove koji će pobuditi zanimanje svih generacija. Izložba je obrazovnog karaktera, a posjetitelji će se susresti s mnoštvom atrakcija i iznenađenja koja će putovanje kroz hrvatsku povijest učiniti nezaboravnim kulturno-vizualnim događajem.