Park Maksimir

+385 1 236 5612

11.577 forinti i 38 novčića toliko je bilo potrebno za izgradnju Vidikovca.

Vidikovac je centralni objekt u parku Maksimir poznat i pod nazivom Kiosk. Izgrađen je u razdoblju od 1841. do 1843. godine, za vrijeme nadbiskupa Haulika. Smješten je na brežuljku iznad završnog dijela glavne aleje, najistaknutiji je objekt, središte iz kojeg se račvaju putevi. Oko njega su okupljene glavne partije parka. Visok je 17 metara s trijemom u prizemlju te velikom terasom na prvom i malom terasom na trećem katu. Na svakoj etaži objekta nalazi se po jedna manja prostorija, a na drugom katu bila je uređena prostorija za Haulikov odmor. Danas se, u podnožju Vidikovca nalazi ugostiteljski objekt, a zbog posebnosti položaja i njegove namjene idealna je kulisa za uprizorenje scena filmske industrije. Tako je ovdje sniman kultni zagrebački film Tko pjeva, zlo ne misli, 1970. godine koji je danas jedan je od najgledanijih hrvatskih filmova.

Fotografije: arhiva Javne ustanove "Maksimir"

 

Poznati o Zagrebu

Snoop Dog

Snoop Dog

Sve mi je super ovdje, cure su prelijepe, usluga vrhunska. Što više mogu tražiti od grada?

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Chris Urbanowicz

Chris Urbanowicz

Sjećam se nastupa na INmusic festivalu. Jedva čekamo da ponovo vidimo svoje obožavatelje. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: www.tportal.hr

Flogging Molly

Flogging Molly

Uživamo ovaj utorak u Zagrebu. Uskoro krećemo put Main stagea na INmusic festival.

Izvor: INmusic festival

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Baka DJ, Ruth Flowers

Baka DJ, Ruth Flowers

Zagreb je predivan, ali najviše su me oduševili ljudi. Svi su toliko ljubazni i pristupačni. Bolje domaćine si nisam mogla poželjeti.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

David Byrne

David Byrne

Ako izuzmemo okolna brda s jedne strane grada, Zagreb je grad savršen za pedaliranje.David Bryne (Talking Heads) povodom izlaska knjige Biciklistički dnevnik

Izvor: www.mvinfo.hr

The Fratellis (Jon)

The Fratellis (Jon)

Hvala svima koji nas došli vidjeti na INmusic festival! Oduševljeni smo gradom i nadamo se da se opet vidimo.

Izvor: INmusic festival

Foals

Foals

Uzbuđeni smo zbog prvog nastupa u Hrvatskoj i presretni što smo imali vremena razgledati vaš prekrasan grad Zagreb.

Izvor: INmusic festival

50Cent

50Cent

Posebno sam se veselio dolasku u Zagreb, pogotovo zato što je majka putovala sa mnom. Moji ljudi su sve istražili kako bismo stigli vidjeti glavne stvari u gradu!

Izvor: Hotel Antunović Zagreb