Virtualni Zagreb#ZagrebLovesYou

Kultura u tvom domu

Predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a koje će i nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

Web

Facebook

Predstave Zagrebačkog kazališta mladih

Zagrebačko kazalište mladih pokrenulo je i online program Retro ZKM na zahtjev. Za simboličnu cijenu od 4 USD (protuvrijednost u kunama) na ZKM Vimeo kanalu možete gledati neke od kultnih predstava ZKM-a koje ste propustili, ili ih se želite prisjetiti.

Kazalište Mala scena online

Kazalište Mala scena kulturne sadržaje iz kazališta prebacilo je u virtualni svijet. Iz kazališta Mala scena su najavili i mogućnost gledanja predstava na zahtjev putem vimeo servisa.

Facebook

YouTube

PREDSTAVE NA ZAHTJEV

Ansambl Lado iz vlastitog doma

Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl Lado i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnostiNa svom YouTube kanalu Lado je objavio snimke različitih koncerata koji se mogu gledati iz udobnosti vlastitog doma. 

CeKaTe Teatar #kulturaonline

Bogat virtualni program Centra za kulturu Trešnjevka kontinuirano se izvodi svaki tjedan te se može pratiti na internetskoj stranici, društvenim mrežama (Facebook i Instagram) i na YouTube kanalu. Program se trajno nalazi na navedenim kanalima te se može pogledati i naknadno. 
VIŠE

Virtualni program za djecu

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!'

#PRIČEKOJELIJEČE

Virtualna izložba: 'Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje'

Virtualna izložba: Darko Sever - Linije

TEATAR TIRENA priprema dramsko-edukativne online programe za djecu

Teatar Tirena plasirat će kreativne videozadatke za djecu tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, koje će osmišljavati njihovi dramski pedagozi. Također će nuditi online i svoje predstave za niže razrede osnovne škole.

Facebook

Predstave kazališta Knap online

Kazalište Knap unosi malo veselja i zabave u našu svakodnevnicu te omogućava konzumiranje kulture iz kućnog naslonjača.

Predstave možete pogledati na njihovom YouTube kanalu

KUD Nikud

Domaći kulturni radnici, okupljeni oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, pokrenuli su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud u sklopu kojega će na svome kanalu na YouTubeu objavljivati originalan sadržaj hrvatskih umjetnika svih disciplina.

Virtualna šetnja kroz Muzej Mimara

Muzej Mimara poziva sve zainteresirane građane na virtualnu šetnju kroz svoj postav.

Web
SmartGuide
Facebook

Uz virtualnu šetnju muzej vas poziva da pogledate i virtualne izložbe na njihovoj web stranici.

Prošetajte kroz Muzej za umjetnost i obrt

Na stranicama Google Cultural Institutea publika kroz Google Museum View iz vlastitog doma može virtualno prošetati i kroz tri kata stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt.

Muzej vam svaki mjesec donosi dodatne prgrame putem svojih web stranica i profila na društvenim mrežama.

Kulturni centar Travno

Kulturni centar Travno je jedan od brojnih centara i kulturnih ustanova koji žele doći do svojih građana kada oni ne mogu doći do njih. Pritom mislie na djecu i odrasle te se trude svima ponuditi sadržaj.

Na internet stranici Kulturnog centra Travno možete pronaći niz radionica, izložbi, predstava i drugog zabavnog sadržaja.

Virtualne izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja

Hrvatski povijesni muzej, uz moto "Možda vi ne možete do nas, ali mi možemo do vas!", na svojim web i facebook stranicama nudi pregled starih izložbi održanih u prostoru Muzeja i širom Hrvatske kao i svoje virtualne izložbe.

"Muzejski makeover" - Pridružite se zabavnom svjetskom trendu.

#MSUNonStop

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu uživo je na službenim stranicama i društvenim mrežama pokrenuo virtualni program #MSUNonStop. U sklopu tog programa svakodnevno će predstavljati radove iz Zbirki i donositi zanimljivosti u vezi svog postava. Također, na svojoj Facebook stranici pokrenuli su projekt "FB misao na dan" u kojem pozivaju umjetnike da izraze svoja razmišljanja o koronavirusu i izolaciji na kreativan način i time ih potaknu na daljnje stvaranje. 

Facebook

Web

Otkrijte zbirku Moderne galerije

Moderna galerija u Zagrebu će svakog ponedjeljka, srijede i petka predstavljati online po jedno djelo iz svoje bogate zbirke kako bi i u aktualnim ograničenim uvjetima djelovanja ostala u kontaktu s posjetiteljima. Kustosi tog nacionalnog muzeja moderne umjetnosti omogućit će na Facebooku, Instagramu i na web stranici Moderne galerije, upoznavanje s umjetninama predstavnika hrvatske moderne umjetnosti, uz stručne tekstove.

Na stranicama Moderne galerije može se razgledati i dio velike retrospektive Vatroslava Kuliša.

Muzej s kauča - online programi Etnografskog muzeja Zagreb

Etnografski muzej Zagreb poziva Vas na virtualno druženje kroz koje ćete upoznati i naučiti mnogo zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine. Svakog utorka, četvrtka i subote objavljuje sadržaj za male i velike. Naučite nešto novo iz hrvatske i svjetske baštine, budite kreativni i zabavite se!

Na svojoj web stranici  Etnografski muzej nudi i virtualni razgled pojedinih zbirki i izložbi, koje imaju i edukativan karakter, izložbu tradicijskih glazbala, putovanje Afrikom i Južnom Amerikom s braćom Seljan, i mnoge druge.

Virtualne izložbe Muzeja grada Zagreba

Muzej grada Zagreba nudi devet virtualnih izložbi a moguće je razgledati i tri njihove online zbirke: Zbirku mehaničkih glazbenih automata Ivana Gerersdorfera, Zbirku stare ambalaže dr. Ante Rodina te zbirku Tilla Durieux i njezina zbirka umjetnina.

Zagrebački muzejski spomenar
Vodič za djecu kroz MGZ


Virtualne šetnje Tiflološkog muzeja

Posjetite Tiflološki muzej od 0 do 24 na njihovoj web stranici stranici i razgledajte stalni postav i sve izložbe Muzeja putem virtualnih šetnji.

Klubskascena.hr onosi livestream-ove ponajboljih hrvatskih DJ-eva

Za sve ljubitelje elektronske glazbe Klubskascena.hr prenos na svojim Facebook stranicama livestream-ove ponajboljih hrvatskih DJ-eva.

Zagrebački likovni umjetnici

Na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” i njihovoj facebook stranici, Udruga HDLU Zagreb redovito postavlja virtualne izložbe članova i prijatelja HDLU Zagreb.

Začarana Močvara

U sklopu svog programa Začarana Močvara, zagrebačka Močvara zbog koronavirusa pokrenula je seriju live prijenosa svirki glazbenika iz zemlje i regije putem Facebooka.

"Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema" virtualna izložba

Sekcija za fotografiju ULUPUH-a poziva sve ljubitelje fotografije da im se pridruži u netom otvorenoj virtualnoj galeriji izložbe “Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema”. Izložba je dostupna na sljedećoj poveznici.

 

 

Virtualno otvorenje izložbe VODA 2020 u Galeriji Modulor

Galerija Modulor je za sve zainteresirane snimila otvorenje izložbe VODA 2020 koje možete pogledati na adresi: https://youtu.be/z3tunz58Jhs dok se virtualna izložba može pogledati na njihovoj Facebook stranici:

Facebook

Knjižnice grada Zagreba

Članovima Knjižnica grada Zagreba dostupna je posudba e-knjige. E-knjige mogu se posuđivati putem aplikacije ZaKi Book te preko mrežnoga kataloga. Detaljnije upute možete potražiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Trenutno je dostupno više od 600 naslova e-knjige za posudbu.

Projekti za djecu i mlade
Izložba "Zagreb 22. ožujka 2020."

Kućni performansi

Na društvenim mrežama udruge Domino objavljivat će se upute za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi. Ostanite doma i oslobode umjetnika u sebi! Upute za performanse pratite na Facebook stranici Domina i na webu .

OMart online radionice

OMart na tjednoj bazi predlaže kreativne zadatke za umjetničko stvaralaštvo u vašim domovima! Zabavite se prateći ih na novootvorenom OMart YouTube kanalu

Dallas Records #karantenasessions

Dallas Records u suradnji sa svojim izvođačima, koji su kao i najveći broj nas radi svačije sigurnosti bili primorani ostati doma i tako se boriti protiv globalne pandemije Covid-19 virusa, pokrenuo je inicijativu koja će vam nasuprot svemu lošem što se oko nas događa, ponuditi val optimizma, dobre energije i zdrave zabave. Na njihovoj Facebook stranici možete pogledati live svirke ili posebno snimljene izvedbe naših izvođača koji su im se javljali iz intime svoje karantene.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na svojim web i Facebook stranicama nudi mnoštvo online sadržaja koji će vam olakšati boravak kod kuće.

Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice

Virtualna šetnja

Zagrebački solisti - Koncerti u vašem domu

Zagrebački solisti odlučili su u nadolazećem razdoblju objavljivati djela, odnosno snimke sa svojih koncerata na Facebook i YouTube kanalima. Nalazimo se u vremenima kada nam je potreban mir, ali i odgovornost svakog od nas. Poznato je da klasična glazba opušta i smiruje ali i drži um budnim i trezvenim.

Autonomni kulturni centar Attack

Autonomni kulturni centar Attack poziva na zajedničko gledanje video-sessiona kroz novi klupski virtualni program 'not live, not dead' na svojoj Facebook stranici AKC Attack. "not live, not dead“ je novi program Autonomnog kulturnog centra Attack fokusiran na snimanje, montažu i post-produkciji video sessiona. Kroz program se želi realizirati ideje i planove za nastavak rada kluba i izvođača u ovom izazovnom razdoblju.

Online izložba "Siva arhiva - Izvan kadra"

Radionice Francuskog instituta - Srdačni i kreativni sastanci u vašem domu! #CultureChezNous

Francuski institut u Hrvatskoj nudi vam program umjetničkih, kulturnih i jezičnih radionica kako biste istražili francuske i frankofonske kulture, sanjali, stvarali i dijelili. U ovim teškim i neuobičajenim Francuski institut poziva vas da nastavite pratiti animacije i online radionice više nego ikad prije.

Web

Facebook

Hrvatski školski muzej

Digitalna zbirka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Portal DiZbi.HAZU sadrži digitaliziranu građu 14 Akademijinih znanstvenih i muzejsko-galerijskih jedinica i središnje Knjižnice. DiZbi.HAZU trenutno uključuje građu u sljedećim izvornim formatima: knjige, časopisi, kazališne cedulje, rukopisi, mikrofilmovi, note, fotografije, sadreni odljevi, medalje i plakete, umjetničke slike, arhitektonski nacrti i modeli, video.

Facebook

Gliptoteka HAZU

Centar mladih Ribnjak

Centar mladih Ribnjak dio svojih aktivnosti preselio je online. Na njihovim web i Facebook stranicama možete pronaći mnoštvo sadržaja kojim ćete korisno i zabavno iskoristiti vrijeme kod kuće. 

Virtualna izložba "Ribnjak u vremeplovu"

Virtualne izložbe Kabineta grafike HAZU

Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti priključio se akciji #seeartfromhome. U Vaše domove donese virtualne izložbe "Prvaci hrvatskog plakata / Csikos, Crnčić, Krizman, Babić" i "Krajolik u grafici starih majstora". Izložbe možete pogledati na njihovom Facebook profilu.

Prirodoslovni_online

Sav muzejski sadržaj dostupan Vam je na web stranicama. U protekle tri godine Hrvatski prirodoslovni muzje realizirao je preko 150 vrijednih muzejskih prijekata, izložbi, radionica i događanja kako u muzeju tako i u gostujućim sredinama. Prisjetite se nekih starih ili pogledajte aktualne izložbe virtualno 0-24.

Facebook

Zbirke poezije suvremenih hrvatskih pjesnikinja

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima, objavilo je u okvriu projekta Besplatne elektroničke knjige šest zbirki suvremenih hrvatskih pjesnikinja.

Plovna mjesta - Sanja Baković
Nebeski ekvator - Gordana Benić
Etika konja i kruha - Marija Dejanović
Početne koordinate - Monika Herceg
Čovječica - Sonja Manojlović
Meteorologija tijela - Nada Topić

Virtualna izložba "U službi vizualizacije baštine"

Hommage fotografima Nini Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću i Miljenku Mojašu nastoji baciti svjetlo na zlatno doba konzervatorske fotografije.

Web

Fototeka Ministarstva kulture RH

Zbirka fotografske dokumentacije Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture dostupna je na poveznici.

Virtualna galerija 5. bijenala slikarstva

Virtualnu galeriju 5. bijenala slikarstva možete pogledati na stranicama Artsteps.com. Virtualna izložba prati postav izložbe 5. bijenale slikarstva koja je realizirana krajem 2019. godine.

Zaplešite s Ladom

Ansambl LADO kreće s objavljivanjem kratkih videa u kojima umjetnici Ansambla LADO pokazuju različite hrvatske tradicijske plesove. Radionice će tijekom svibnja i lipnja objavljivati svakog utorka i četvrtka na svom YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Facebook

“Greta VR” virtualna galerija

Zagrebačka galerija Greta pokrenula je online platformu “Greta VR” na kojoj autori mogu samostalno postavljati, a posjetitelji pregledavati recentne umjetničke radove u virtualnom prostoru galerije Greta. 

Kulturno informativni centar Zagreb

Kulturno informativni centar je javna ustanova kulture koja putem svojih djelatnosti promiče kulturu i visoke umjetničke dosege, prati i potiče aktualna društvena i kulturna zbivanja u Zagrebu i zemlji i koja pruža mogućnosti za svestrano informiranje u kulturi i o kulturi na svojim web i Facebook stranicama.

Virtualni obilasci arhive: Todorović - Aladinov duh
Mak Melcher - Atelijer 08 /virtualna izložba

Virtualna izložba "Nokturno"

Virtualnu izložbu "Nokturno" akademske umjetnice Gorane Težak u organizaciji Galerije „Idealni grad” Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad možete pogledati na linku.

Detaljnije o izložbi možete saznati na web i Facebook stranici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad

Online izložbe u Galeriji Klovićevi dvori

Razgledajte izložbe u Galeriji Klovićevi dvori iz udobnosti svog doma na njihovim internet stranicama. Više

Centar za kluturu Sesvete

Centar za kulturu Narodnog Sveučilišta Sesvete donosi vam virtualne izložbe. Više

Virtualna izložba - Iz školskih udžbenika povijesti – remix

Izložba prikazuje najpoznatije predmete koje čuva Arheološki muzej u Zagrebu a koji se pojavljuju fotografijom u svim hrvatskim udžbenicima za nastavu povijesti.

Virtualna izložba “Iz školskih udžbenika povijesti - remix” osim fotografija predmeta sadrži visoko kvalitetne 3D modele i elemente 3D šetnje stalnim postavom omogućujući gledatelju novo i interaktivno iskustvo. Namijenjena je svima, posebno djeci i mladima te nastavnicima povijesti, koji će sigurno pronaći puno zanimljivih materijala za pripremanje svoje nastave. Više

Virtualna izložba Memorijalne zbirke Jozo Kljaković - Otkupljena djela Joze Kljakovića-prilog Zbirci

Virtualnu izložbu posjetitelji mogu pogledati na web straniciInstagram i Facebook profilu zbirke

Virtualne izložbe u Hrvatskom državnom arhivu

Hrvatski državni arhiv vas poziva da razgledate virtualne izložbe na njihovoj web stranici.

Razgled grada

Zagreb 360

Razgledajte Zagreb putem 360 virtualnih panorama. Više!

Zagreb Segway and Walking Tour

Upoznajte Zagreb na zaista originalan način - Segway način! Više

Web Facebook

Pedicab

Sjednite u Pedicab i razgledajte Zagreb. Više

Web  

HopOn HopOff - Zagreb City Tour

Uskočite u HopOn HopOff - Zagreb City Tour bus i provozajte se Zagrebom. Više

Web Facebook

Hrabre žene Zagreba

Krenite na virtualnu turu Zagreba u društvu Ive Sile iz Secret Zagreba i saznajte više o hrabrim ženama koje su oblikovale naš grad. 

Više

Invisible Zagreb

Invisible Zagreb prva je edukacijska tura u Hrvatskoj koju vode bivši i sadašnji beskućnici. Ture su besplatne i baziraju se na dobrovoljnim donacijamaKako izgleda razgled pogledajte u videu Davora Batisa. 

#OstaniOdgovoran, naruči dostavu

Pogledajte popis ugostiteljskih objekata koji nude dostavu hrane.

Okusi Zagreba u tvom domu

Upoznajte zagrebačku kuhinju kroz seriju slasnih recepata :)

Kutak za najmlađe

MiniMini ciklus Zagrebačke filharmonije na YouTubeu

Zagrebačka filharmonija emitira na svojem YouTube kanalu koncertne predstave 'Ježeva kućica' i 'Božić kod Zimogroznih'.

Predstava 'Ježeva kućica' dostupna je na linku , a predstava 'Božić kod Zimogroznih' na linku.

Mrle čita priče za laku noć

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, alias Mr.Lee & IvaneSky autori su albuma za djecu 'Kišni razdraganci' koji je objavljen i u audio obliku i kao slikovnica. Na njihovom YouTube kanalu mogu se pogledati kratki videi na kojima Mrle čita priče za laku noć.

Dječji Grad na YouTube kanalu nudi mini disko videe

Djeca mogu pratiti korake i pritom se razgibati od glave do pete, a njihovo pjevanje prožet će vedrinom vaš dom. 

Više

Začarane priče (Bez da se itko iz kuće pomiče)

U narednim večerima, uz pomoć legendi, mitova, i slavne nam spisateljice, Purgerica pretvara vas svih u čitatelje i slušateljice, u priču, video ili stihove sakrit će svoj plan, djelić pripovijedanja downloadirati ravno na vaš dlan!

Facebook YouTube

“Kartice za kišne dane (i socijalno distanciranje)”

“Kartice za kišne dane (i socijalno distaniciranje)” još su jedan doprinos stručnjaka Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba kako bi pomogli obiteljima s djecom koje su u ovom teškom razdoblju zdravstvene krize izolirani u svojim domovima. Psihologinja Poliklinike Tea Brezinšćak osmislila je i prikupila 55 ideja za obiteljske aktivnosti koje povezuju i grade psihološku otpornost.

Kartice možete preuzeti OVDJE.

ZOO Zagreb – Edukativne priče

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno na svojim Facebook stranicama i YouTube kanalu objavljuje edukativne videosnimke o svojim životinjama.

Kikići, Genijalci i Medenjaci - Hrabrice

Hrabrice, nova pjesma Kikića, Genijalaca i Medenjaka nastala u vrijeme izolacije zbog virusa i potresa u Zagrebu rezultat je velikog truda, ljubavi, prijateljstva i zajedništva dječje i roditeljske ekipe koja i dalje marljivo vježba i stvara putem interneta.

YouTube

Zagrebačko kazalište lutaka - Lutke stižu u vaš dom!

Zagrebačko kazalište lutaka na svojim Facebook stranicama priprema niz likovnih radionica za najmlađe gdje mogu naučiti kako sami izraditi lutku. Na YouTube kanalu možete pogledati neke od njihovih najljepših predstava.

"Postolar i vrag"

"Carevo novo ruho"

"Vladimir i Matilda, čarobnjaci sa Zrinjevca“

Dječji časopisi Prvi izbor i Moj planet

Dječji časopisi Prvi izbor i Moj planet u izdanju Mozaika knjiga izvrstan su izvor znanja, ali i zabave za svakog školarca! Prelistaj besplatno časopise.

Dječji časopisi Smib i Modra Lasta

Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Čitajte pjesme i priče, upoznajte talentirane vršnjake, doznajte zanimljivosti o životinjama, prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske i svijeta, rješavajte enigmatske zadatke, kvizove i pitalice, smijte se uz stripove i šale. Najbolji časopisi za učenje i zabavu nude mnogobrojne zanimljive sadržaje. U oba časopisa čeka vas više od stotinu zabavnih tekstova.

Web

Priča mi se priča

Teatar PocoLoco svoj program "Priča mi se priča" seli na Soundcloud. Besplatno poslušajte audio zapise s nekoliko njihovih najzabavnijih pričaonica.

Virtualna zbirka "Djetinstvo na čekanju"

Virtualnu zbirku "Djetinjstvo na čekanju", koja obuhvaća radove mladih autora/ica, pogledajte OVDJE.

Klikom na svaku od fotografija možete pročitati i priče o nastanku radova, kao i poruke ove divne djece!

Animacija pristiglih radova

Online slagalice

Knjižnice grada Zagreba pripremile su vam zanimljivi način kako sebi i svojoj djeci prikratiti vrijeme. Na sljedećim linkovima možete pronaći niz online slagalica sastavljenih od raznolike građe iz vrijedne Digitalizirane zbirke Knjižnice grada Zagreba. Zabavite se s online slagalicama!

LOVEZAGREB - stories created by locals

Zagreb Shortcuts #26 - The harvest

In late summer Zagreb bursts with fresh food of all colours, flavours and scents. The best part? You can do your harvest right in the city centre.

Zagreb Shortcuts #25 - What's up Zagreb

If any city can blossom again, it's #Zagreb - because of its amazing, resilient people. <3 See you again in Zagreb!

From Zagreb Balconies

Take a tour of Zagreb from windows and balconies of Zagreb citizens. <3 #DreamNowTravelLater #ZagrebLovesYou

Sunday Roast – In Good Times and in Bad Times

One of my fondest childhood memories when it comes to food is our typical Sunday family lunch. In 99% of the cases it was the same dish, but I never got bored of it – roast chicken and potatoes, lettuce salad on the side.

Zagreb's Virtual Farmers' Market

During the global coronavirus lockdown, even though most shops and supermarkets are open, one of the things people terribly miss is local, seasonal fruits and vegetables – fresh produce from farmers' markets.

In The Times of Hardship, We Stick Together

As I'm starting to write this blog post, I try to rewind all the events which took place throughout the last week. The times right now are indeed uncertain and scary, but somehow, the unbreakable spirit of our city still shines through.

Zagreb - A City With a Spirit of Steel

March 2020 was one to remember if you live in Zagreb. With the global pandemic caused by the coronavirus spreading, our beloved hometown was hit by a strong earthquake like none of us can remember.

Žganci – Cornmeal as Poor Man's Feast

Same as the rest of the world, the citizens of Zagreb are confined to their homes and have to eat in, trying to maintain a balanced diet for who knows how long.

Znate li da možete virtualno putovati Zagrebačkom županijom

Doživite atrakcije Zagrebačke županije kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti. Prošetajte kroz općine i svih devet gradova županije iz udobnosti svoga doma.