Što raditi kod kuće#ZagrebLovesYou

Kultura u tvom domu

Predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a koje će i nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

https://www.facebook.com/hnk.hr/

Predstave Zagrebačkog kazališta mladih

Predstave u online izdanju ZKM nudi po izboru publike koja na društvenim mrežama glasuje za omiljeni ZKM-ov naslov koji želi vidjeti.

Linkove za predstave ZKM objavljuje na svom Facebooku i Instagramu.

Kazalište Mala scena online

Kazalište Mala scena kulturne sadržaje iz kazališta prebacilo je u virtualni svijet. Iz kazališta Mala scena su najavili i mogućnost gledanja predstava na zahtjev putem vimeo servisa. https://www.facebook.com/malascena/

Hvala našim herojima

Svi zainteresirani, bez obzira na dob, su pozvani uključiti se u online izložbu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim likovnim radovima na temu Hvala našim herojima.

Više na web stranici Centra.

CeKaTe Teatar #kulturaonline

CeKaTe Teatar također privremeno seli u virtualni svijet. Program se na sljedećoj poveznici održava svaki dan u 18 sati. Online će biti dostupni igrokazi i radionice izrade lutaka.

Kulturni centar Travno

Kulturni centar Travno je jedan od brojnih centara i kulturnih ustanova koji žele doći do svojih građana kada oni ne mogu doći do njih. Pritom mislie na djecu i odrasle te se trude svima ponuditi sadržaj.

Na internet stranici Kulturnog centra Travno možete pronaći video radionicu izrade lutke od papira te kratki video prikaz kućne izrade malenog kazališta od kartonske kutije.

TEATAR TIRENA priprema dramsko-edukativne online programe za djecu

Teatar Tirena plasirat će kreativne videozadatke za djecu tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, koje će osmišljavati njihovi dramski pedagozi. Također će nuditi online i svoje predstave za niže razrede osnovne škole.

https://www.facebook.com/teatartirena/

Kazališne predstave uz Jutarnji List, kazalište Gavella i ZeKaEm

U sklopu akcije #ostajemdoma Jutarnji List je otvorio novu rubriku na Jutarnji.hr koja će u vaše domove potpuno besplatno donijeti kulturni sadržaj.

https://www.jutarnji.hr/life/top/ostajem-doma/predstave/

Predstave kazališta Knap online

U ovom čudnom i teškom periodu za sve nas,  kazalište Knap odlučilo je unijeti malo veselja i zabave u našu svakodnevnicu te omogućiti konzumiranje kulture iz kućnog naslonjača.

Predstave možete pogledati na njihovom YouTube kanalu

KUD Nikud

Domaći kulturni radnici, okupljeni oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, pokrenuli su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud u sklopu kojega će na svome kanalu na YouTubeu svakodnevno objavljivati originalan sadržaj hrvatskih umjetnika svih disciplina.

Dnevnik iz karantene Hrvatskog društva pisaca

HDP će svakodnevno na svojoj web stranici objavljivati za ovu priliku nastale tekstove i/ili video priloge pisaca, svojih članova, a ponajprije samostalnih umjetnika.

Virtualna šetnja kroz Muzej Mimara

Muzej Mimara je uz obavijest da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu pozvao sve zainteresirane građane na virtualnu šetnju kroz svoj postav. http://www.mimara.hr

Prošetajte kroz Muzej za umjetnost i obrt

Na stranicama Google Cultural Institutea publika kroz Google Museum View iz vlastitog doma može virtualno prošetati i kroz tri kata stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt.

Virtualne izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja

Hrvatski povijesni muzej, uz moto "Možda vi ne možete do nas, ali mi možemo do vas!", na svojim web i facebook stranicama nudi pregled starih izložbi održanih u prostoru Muzeja i širom Hrvatske kao i svoje virtualne izložbe.

#MSUNonStop

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu uživo je na službenim stranicama i društvenim mrežama pokrenuo virtualni program #MSUNonStop. U sklopu tog programa svakodnevno će predstavljati radove iz Zbirki i donositi zanimljivosti u vezi svog postava.

https://www.facebook.com/MSUzagreb/

Virtualne izložbe Muzeja grada Zagreba

Muzej grada Zagreba nudi devet virtualnih izložbi a moguće je razgledati i tri njihove online zbirke: Zbirku mehaničkih glazbenih automata Ivana Gerersdorfera, Zbirku stare ambalaže dr. Ante Rodina te zbirku Tilla Durieux i njezina zbirka umjetnina.

Muzej s kauča - online programi Etnografskog muzeja Zagreb

Etnografski muzej Zagreb poziva Vas na virtualno druženje kroz koje ćete upoznati i naučiti mnogo zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine. Svakog utorka, četvrtka i subote objavljuje sadržaj za male i velike. Naučite nešto novo iz hrvatske i svjetske baštine, budite kreativni, zabavite se i, najvažnije, ostanite doma!

Na svojoj web stranici  Etnografski muzej nudi i virtualni razgled pojedinih zbirki i izložbi, koje imaju i edukativan karakter, izložbu tradicijskih glazbala, putovanje Afrikom i Južnom Amerikom s braćom Seljan, i mnoge druge.

Virtualno otvorenje izložbe VODA 2020 u Galeriji Modulor

Galerija Modulor je za sve zainteresirane snimila otvorenje izložbe VODA 2020 koje možete pogledati na adresi: https://youtu.be/z3tunz58Jhs dok se virtualna izložba može pogledati na njihovoj Facebook stranici:

Facebook

Pjevajmo za Zagreb – poznati glazbenici i građani pjevaju za naš glavni grad

Akcijom „Pjevajmo za Zagreb” poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.

Hrvatska diskografska udruga poziva sve da se uključe u ovu kampanju tako da pošalju svoje snimke na mail adresu hdu@hdu.hr koje će zatim biti objavljene na Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge ili da prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koriste službeni hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označe profile Hrvatske diskografske udruge.

#GlazbomProtivPanike

Nedavno je na društvenim mrežama nastao hashtag #glazbomprotivpanike, kojemu je u cilju barem u tom jednom trenutku smiriti javnost i smanjiti paniku. Massimo, Ivana Kindl, grupa Vatra i Ana Rucner samo su neki od naših glazbenika koji su se uključili u ovu akciju.

#OstaniDoma, prati livestream

Kako bi vam olakšali izolaciju, za sve ljubitelje elektronske glazbe Klubskascena.hr prenosit će na svojim Facebook stranicama livestream-ove ponajboljih hrvatskih DJ-eva.

Knjižnice grada Zagreba e-knjige

Iako ne možete podići željenu knjigu u tiskanom obliku, članovima Knjižnica grada Zagreba dostupna je posudba e-knjige. E-knjige mogu se posuđivati putem aplikacije ZaKi Book te preko mrežnoga kataloga. Detaljnije upute možete potražiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Trenutno je dostupno više od 600 naslova e-knjige za posudbu.

Virtualni pogled na kritičku retrospektivu Vatroslava Kuliša u Modernoj galeriji

S obzirom na okolnosti svečanog otvorenja izložbe, koje je bilo predviđeno 31. ožujka, neće biti. No, kako ne biste morali čekati neko sretnije vrijeme da biste uživali u atraktivnosti Kuliševog stvaralaštva na web stranici, Facebooku i Instagramu Moderne galerije predstavljeni su segmenti izložbe, koje su uspjeli postaviti prije potresa.

Zagrebački likovni umjetnici

Na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” i njihovoj facebook stranici, Udruga HDLU Zagreb redovito postavlja virtualne izložbe članova i prijatelja HDLU Zagreb.

Začarana Močvara

U sklopu svog programa Začarana Močvara, zagrebačka Močvara zbog koronavirusa pokrenula je seriju live prijenosa svirki glazbenika iz zemlje i regije putem Facebooka.

"Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema" virtualna izložba

Sekcija za fotografiju ULUPUH-a poziva sve ljubitelje fotografije da im se pridruži u netom otvorenoj virtualnoj galeriji izložbe “Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema”. Izložba je dostupna na sljedećoj poveznici.

 

 

#OdSobeDoSobe - projekt Unisona i Večernjeg lista

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List odlučili su u ovakvim vremenima ujediniti sve glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe. Projekt #Odsobedosobe nastao je kao svojevrsni nastavak inicijative #Ostajemdoma, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja zahtjeva da svi zaista – ostanemo u svojim kućama. Hrvatski glazbenici, autori i izvođači ujedinili su se u pokušaju da stvore pozitivnu atmosferu. Za sve nas pjevaju, sviraju i stvaraju u svojim sobama.

YouTube Unison
YouTube Večernji listFilmovi u tvom domu

Kino Mediteran: Besplatni filmovi za ostanak kod kuće

Uz prigodni promo kod KARANTENA ljubitelji filma na web stranici www.kinomediteran.hr/vod mogu odabrati naslov koji žele i pogledati ga besplatno.

Restart poklanja 20 dokumentaraca

Restart label otvorio je svoju bogatu online doku-riznicu s 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije sa stotinjak raznolikih dokumentarnih filmova dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu. Na volimdokumentarce.net u sljedećim danima bit će dostupni online i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC.

Pet najgledanijih Factumovih dokumentaraca besplatno online

Nakon što je odgođen 16. ZagrebDox, produkcijska kuća Factum, odlučila je publici ponuditi filmski sadržaj iz opusa Factumove produkcije. Riječ je o pet filmova koji su dostupni na njihovoj stranici gdje ih uz kôd OSTANIDOMA svi zainteresirani mogu pogledati besplatno.

Croatian.film platforma hrvatskih kratkometražnih filmova

Croatian.film platforma je za promociju hrvatskog kratkometražnog filma na kojoj je moguće filmove pogledati u visokoj rezoluciji, saznati vijesti iz hrvatske kinematografije, informirati se o festivalima koji imaju program kratkog metra, kroz intervjue saznati o hrvatskim filmašima te se upoznati s uspješnim produkcijama. Na platformi je dostupno više od 100 kratkih filmova domaćih autora.

Nova digitalna platforma R+

Ideja iza R+, koju je utemeljio RAFF film festival, je da postane jedno mjesto gdje će se zainteresirani moći kreativno izraziti, podijeliti svoje priče, iskustva, potražiti informaciju, čuti i neku manje apokaliptičnu perspektivu, uvažavajući ozbiljnost naše novonastala svakodnevnice.  https://rplus.video/

Videoteka Hrvatskog filmskog saveza

Hrvatski filmski savez pokrenuo je online videoteku na kojoj korisnici mogu pogledati filmove nastale u produkciji HFS-a. Za sada, ponuđeno je 17 kratkometražnih i dugometražnih filmova za besplatno gledanje, no njihov broj će s vremenom rasti.

HRTi videoteka

Na platformi Hrvatske Radiotelevizije HRTi, između ostalog, nalazi se videoteka s gotovo pedeset hrvatskih dugometražnih igranih filmova. Na stranicu se potrebno prijaviti e-mail adresom ili Facebook profilom.

#OstaniDoma, naruči dostavu

Pogledajte popis ugostiteljskih objekata koji nude dostavu hrane, i ostanite doma. ;)

Okusi Zagreba u tvom domu

Upoznajte zagrebačku kuhinju kroz seriju slasnih recepata :)

#OstaniDomaIKuhaj

Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata.

Chef kuha doma

Na inicijativu chefa Bistro Apetita Marina Rendića, skupina vodećih hrvatskih chefova pokrenula je inicijativu Chef kuha doma, u kojoj će iz svojih kuća kuhati s publikom, davati recepte i savjete, odgovarati na pitanja i pomagati ljudima da bolje kuhaju kod kuće

#kuhamdoma

Podijeli što kuhaš & inspiriraj druge! U komentaru objavi sliku bilo kojeg obroka & napiši što je. Recept je dobrodošao. Izazovi nekoga na #kuhamdoma - označi ga/ju u komentaru

Facebook Instagram

Vježbaj od doma

Ostanite kod kuće, ali budite aktivni uz besplatne treninge Aktivne Hrvatske

Stručni tim vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska i Jutarnji list u idućim će vam tjednima savjetima, vježbama i alatima pomoći u tome da ostanete fit, dobrog zdravlja i duha u vrijeme kad nam je kretanje na neki način ograničeno te moramo mijenjati navike. 

WEB

FACEBOOK

Zdrav život postaje navika by Mario Mlinarić

25 dana izazova: Uz Maria Mlinarića besplatno vježbaj kod kuće.

Na njegovoj Facebook stranici možete pronaći besplatne treninge, planove prehrane, jelovnike, savjete koji će vas motivirati da ne odustanete od vježbanja u vrijeme kada teretane zatvaraju svoja vrata.

Vježbajte kod kuće uz #VježbajDoma projekt Hrvatskog nogometnog saveza

Hrvatski nogometni savez svakodnevno će objavljivati video uratke s individualnim treninzima namijenjenima mladim sportašima za izvođenje u vlastitom domu, dvorištu ili garaži. Treninzi će biti dostupni svakoga dana na YouTubeu kanalu HNS-a, kao i na HNS-ovim društvenim mrežama Instagram i Facebook.

"Fitness soba" - Ostanite doma i vježbajte besplatno uz RTLplay i RTL.hr

Set vježbi pod imenom 'Fitness soba' besplatno su dostupne na platformi RTLplay. Set vježbi trajat će do 20 minuta, a dostupni su različiti setovi vježbi: razgibavanje, snaga, stabilizacija te mišićna izdržljivost i ravnoteža, a novi set vježbi bit će dostupan svaki radni dan na RTLplayu. Osim na najvećoj online platformi u Hrvatskoj, skraćena verzija vježbi od pet minuta bit će dostupna i na webu - RTL.hr. 

Vatreni vježbaju *LIVE

Vježbanje uživo nije samo sportska aktivnost koja vas održava jakim i doprinosi vašem zdravlju, već je prije svega kreator iskustva, pojačivać odnosa i aktivator nade za bolje sutra. Treninzi će se održavati svaki dan u 19 sati i mogu se pratiti uživo na Facebook stranici Zagreb maratona te neposredno nakon treninga na YouTube kanalu. Kroz svaki trening, treneri pozivaju sve sudinike da sudjeluju u akciji prikupljanja donacija te na taj način pomognu u nastojanju da se prikupe sredstva i pomogne u temeljitoj obnovi bolnice Jordanovac.

Kutak za najmlađe - rad kod kuće uz djecu

MiniMini ciklus Zagrebačke filharmonije na YouTubeu

Zagrebačka filharmonija emitira na svojem YouTube kanalu koncertne predstave 'Ježeva kućica' i 'Božić kod Zimogroznih'.

Predstava 'Ježeva kućica' dostupna je na linku , a predstava 'Božić kod Zimogroznih' na linku.

Mrle čita priče za laku noć

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, alias Mr.Lee & IvaneSky autori su albuma za djecu 'Kišni razdraganci' koji je objavljen i u audio obliku i kao slikovnica. Na njihovom YouTube kanalu mogu se pogledati kratki videi na kojima Mrle čita priče za laku noć.

Dječji Grad na YouTube kanalu nudi mini disko videe

Djeca mogu pratiti korake i pritom se razgibati od glave do pete, a njihovo pjevanje prožet će vedrinom vaš dom. https://www.youtube.com/channel/UCyXIekfsrGcoxer5-IDR9pw

COVID19 – 15 ideja kako animirati djecu u kućnoj izolaciji

Zbog koronavirusa škole i vrtići su u većini država i zajednica zatvorene. Preporučuje se minimalan kontakt sa ljudima kako bi se izbjegla mogućnost širenja zaraze. Upravo zbog toga većina ostaje u kućnoj izolaciji.

Imajući u vidu da su škole zatvorene i da djeca ostaju kući sa roditeljima, bakama i dekama, Zdravija vam donosi spisak ideja kako djecu animirati tijekom izolacije.

Rad s djecom u izolaciji: Vodič digitalnih alata koji će vam pomoći (pre)živjeti

Trenutna izolacija mnoge je dovela u situaciju da prvi put rade od doma. Oni koji uz sve te nove okolnosti moraju voditi i brigu oko djece našli su se u nezavidnoj situaciji. Kako odraditi svoje zadatke kad vam klinci konstantno odvraćaju fokus i pažnju? Netokracija donosi vodič digitalnih alata koji će vam pomoći

Trikovi za rad kod kuće uz djecu

Ako ste i vi jedan od roditelja koji zbog koronavirusa radite od kuće, znate koliko je to stresan i zahtjevan zadatak, a ponekad se čini i kao nemoguća misija. Priprema je najvažnija! Ovo je teško razdoblje za svakog člana obitelji, ali preživjeti se mora. Razmislite o nekom od ovih rješenja koja vam donosi PRona. 

Začarane priče (Bez da se itko iz kuće pomiče)

U narednim večerima,
uz pomoć legendi, mitova, i slavne nam spisateljice,
Purgerica pretvara vas svih u čitatelje i slušateljice,
u priču, video ili stihove sakrit će svoj plan,
djelić pripovijedanja downloadirati ravno na vaš dlan!

Facebook YouTube

“Kartice za kišne dane (i socijalno distanciranje)”

“Kartice za kišne dane (i socijalno distaniciranje)” još su jedan doprinos stručnjaka Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba kako bi pomogli obiteljima s djecom koje su u ovom teškom razdoblju zdravstvene krize izolirani u svojim domovima. Psihologinja Poliklinike Tea Brezinšćak osmislila je i prikupila 55 ideja za obiteljske aktivnosti koje povezuju i grade psihološku otpornost.

Kartice možete preuzeti OVDJE.

ZOO Zagreb – Edukativne priče

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno na svojim Facebook stranicama i YouTube kanalu objavljuje edukativne videosnimke o svojim životinjama.

LOVEZAGREB - stories created by locals

Žganci – Cornmeal as Poor Man's Feast

Same as the rest of the world, the citizens of Zagreb are confined to their homes and have to eat in, trying to maintain a balanced diet for who knows how long.

You Can Still Have Fun While Staying Indoors

If you’re a complete introvert like me, this newly imposed quarantine may not be a huge problem for you. But, many of my extrovert friends find staying at home extremely difficult. This post is dedicated to those who need some ideas on how to entertain themselves outside obvious solutions like binging on Netflix, trying out new recipes, or doing a home workout.

The Sound of Zagreb Music: The 2000s - New Millennium, New Sounds

Check out the great sound of Zagreb bands from the 21st century

The Sound of Zagreb Music: The 90s Nostalgia and Local Bands

Discover how the 90s sounded in Zagreb through these amazing local bands

The Sound of Zagreb Music: Be Sure to Check out These Great Local 80s Rock Bands!

Want to know how Zagreb's best 80s rock bands sound like? Discover them in this post!

Books About Zagreb – A Gift That Keeps on Giving

Books are a great gift – for yourself or to give someone else. Either way, if you want to buy a book about Zagreb, here are some recommendations.

Smogovci - "Heroes" From the Neighbourhood

The longest Croatian series following adventures of six brothers living in Zagreb's Pescenica neighbourhood

Professor Balthazar

Professor Balthazar is a famous Croatian cartoon from the 60s and the 70s and one of the most successful projects of the Zagreb School of Animated Film. It is also a cultural phenomenon because it became a real social brand that promotes science.

Teleoperateri

A1

Besplatnih 20GB prometa na sedam dana za mobilne privatne pretplatnike, dok za korisnike na bonove 5GB prometa na pet dana. Tomato korisnici na pretplatu i bonove imaju besplatnu flat opciju na pet dana. 
Dodatnih 20GB Internet prometa za poslovne korisnike
Besplatno korištenje video konferencijskog sustava Eyeson do 30. lipnja
Besplatno korištenje platforme za kolaboraciju i komunikaciju MS Teams do kraja 2020. godine.

Za najmlađe besplatnu dostupnost svih 14 dječjih kanala.
Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala.
Video učionica koja je namijenjena učenju i ponavljanju nastavnog sadržaja video lekcijama za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike. 

Više informacija na https://www.a1.hr/covid-19

Hrvatski Telekom

Svim privatnim i poslovnim pretplatnicima mobilnih usluga 15 GB prometa u narednih 30 dana, a korisnicima na bonove dodatnih 2 GB.
Svim poslovnim korisnicima dodatnih 50 GB kako bi im i u predstojećem razdoblju olakšali rad od kuće.

U vrijeme dok se nastava održava na daljinu besplatan pristup programu „Škola za život”.
U MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja može poslužiti kao odlična pomoć u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu. Sve video instrukcije su napravljene po programu školskog programa.

Više informacija na https://www.hrvatskitelekom.hr/budimo-povezani

Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet dok traje nastava na daljinu

Podatkovni promet za korištenje nastavnih sadržaja je besplatan preko Tele2 mobilne mreže od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj.

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/

EVOtv: Besplatni programi Plus

Svim korisnicima usluge EVOtv bit će dostupan buket Programi Plus koji donosi brojne programe s filmovima, serijama, dječjim i edukativnim kanalima.

https://www.evotv.hr/novosti/evotv-sadrzaj-bez-naknade

Iskon Internet: dodatni promet i snimalica

Iskon Internet će svim korisnicima Iskon.Mobile tarife aktivirati 15 GB prometa besplatno. Također, pristup programima nastave na daljinu bit će besplatan putem mobitela, a svim korisnicima Iskon.TV usluge bit će dostupna i Snimalica 7 dana na kanalima HRT3 i Sportska televizija. www.iskon.hr

Optima Telekom: besplatni filmovi i proširena snimalica

Za OptiTV korisnike omogućili su gledanje sadržaja na CineStar TV Premiere 1 i 2 kanalima te CineStar TV Fantasy kanalu bez naknade do kraja travnja. Svim korisnicima ljubiteljima filma, omogućit će u narednom razdoblju besplatne filmove u videoteci, i to 10 naslova svaki tjedan.

Svi OptiTV korisnici već imaju uključenu besplatnu Snimalicu u svojim paketima, a njene kapacitete će Optima u narednom razdoblju dodatno proširiti bez naknade za korisnike. Kompletan sadržaj nastavnog programa na HRT 3 i Sportskoj televiziji, na kojima učenici prate nastavu, može se snimati, premotavati, pauzirati i gledati do 3 dana unatrag. Na taj način je svim učenicima olakšan novi vid učenja.

Algebra je pokrenula nastavu u čak 160 virtualnih učionica

Stručni timovi Algebre koji već godinama uspješno organiziraju izvedbu programa obrazovanja, specijalističkih edukacija, preddiplomskih i diplomskih studija u on-line formatu, u svega tjedan dana su povećali virtualne kapacitete na 160 učionica i 400 nastavnika.

https://www.facebook.com/algebra.hr/

Korisno

Besplatna psihološka pomoć

Za sve koji osjećaju potrebu za psihološkom pomoći u novonastaloj situaciji vezano uz potres i koronavirus, na jednom smo mjestu prikupili besplatne brojeve telefona i kontakte na kojima možete dobiti pravi savjet kako sačuvati zdravu glavu i srce za vrijeme izolacije.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
Hrvatska psihološka komora
Hrvatski Crveni križ
Zagrebačko psihološko društvo
„Kako si?“ – online platforma studenata psihologije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

 

 

Aplikacija MojZagreb: sve važne informacije u Gradu Zagrebu

Aplikacija je razvijena je kako bi građani mogli izravno komunicirati s Gradskom upravom i Zagrebačkim holdingom, a u kriznim uvjetima svi građani Zagreba na njoj mogu potražiti i sve važne aktualne informacije vezane za situaciju s koronavirusom.

Mobilna aplikacija MojZagreb dostupna je za iOS i Android uređaje i možete je besplatno preuzeti na App Storeu i Google Playu.

HZZO i HZZ: prijave putem e-maila

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje omogućio je podnošenje zahtjeva za prijavu na zdravstveno osiguranje elektroničkim putem. Svima kojima je prestao radni odnos mogu podnijeti zahtjev za utvrđivanje statusa u obveznom zdravstvenom osiguranju po prestanku ranijeg statusa na mail adresu ppp@hzzo.hr uz obvezno navođenje imena i prezimena, OIB-a ili Matičnog broja osigurane osobe (MBO) i kontakt telefona, kao i kopiju osobne i zdravstvene iskaznice ili podatak o mjestu prebivališta.

Hrvatski zavod za zapošljavanje također je omogućio podnošenje zahtjeva za prijave u status nezaposlene osobe putem e-maila. Za prijavu u evidenciju nezaposlenih osoba putem e-pošte potrebno je priložiti scan ili fotografiju identifikacijskog dokumenta te potvrde o boravištu. Zahtjev za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti moći će se podnijeti i telefonskim putem.

Fina: dostava dokumentacije putem e-maila

Svi poslovni subjekti koji već imaju kvalificirani digitalni certifikat pomoću kojeg koriste e-servise državne uprave i javnih službi, a žele postati korisnici servisa Fina e-Račun, mogu to učiniti bez dolaska u Finine poslovnice – a korištenje servisa im je besplatno.

Svima koji imaju potrebu za udaljenim potpisivanjem dokumentacije Fina omogućuje besplatno izdavanje LCP certifikata za napredni ePotpis u oblaku, odnosno udaljeni elektronički potpis – izdavanje certifikata je besplatno, kao i korištenje kroz 5 godina.

Uz to, Fina je korisnicima omogućila dostavu dokumentacije putem e-maila. Pritom svi dokumenti trebaju biti potpisani elektronički, ukoliko ovlaštena osoba posjeduje digitalni certifikat, ili vlastoručno potpisani i skenirani, kažu iz Fine.

Irundo organizira besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima

Irundo, tvrtka koja se bavi iznajmljivanjem apartmana, u suradnji s vlasnicima stanova, organizira besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima koji u ovim teškim vremenima, zbog prirode posla moraju biti u samoizolaciji.

Više

e-medikus virtualna ordinacija

Virtualna ordinacija pokrenuta je od Udruge za edukaciju u zdravstvu E-medikus. Namijenjena je pacijentima kako bi, prvenstveno u doba epidemije COVID-19 virusa, imali i dalje dostupne liječničke savjete u vezi svojih zdravstvenih problema.

WEB

FACEBOOK

Znate li da možete virtualno putovati Zagrebačkom županijom

Doživite atrakcije Zagrebačke županije kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti. Prošetajte kroz općine i svih devet gradova županije iz udobnosti svoga doma.