WRC Croatia Rally: Ponovo stižu najbolji svjetski vozači relija!

Najbolji svjetski vozači relija i ove će se godine, po drugi put, natjecati u Hrvatskoj, a start i cilj utrke, koju će ove godine gledatelji moći pratiti na licu mjesta, bit će u Zagrebu.

Zagreb i Hrvatska će u travnju ove godine po drugi put biti domaćini Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) koji će ugostiti najbolje vozače svijeta pa brze vožnje, adrenalina i spektakla neće nedostajati.

Croatia Rally, koji je uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), održat će se od 21. do 24. travnja, a ove će se godine 20 brzinskih ispita održavati na prostoru pet hrvatskih županija – Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Primorsko-goranske, pri čemu će početak utrke i njezina završnica biti u Zagrebu. Velika je novost da će se ove godine, za razliku od prošle, utrka odvijati pred publikom pa organizatori procjenjuju da će taj veliki spektakl na licu mjesta, u fan zonama kao i uz stazu, gledati oko 350.000 gledatelja iz Europe i svijeta, što bi bio rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u Hrvatskoj. Kako novi tehnički propisi natjecanje usmjeravaju odgovornoj i održivoj hibridnoj tehnologiji, uz istodobno smanjenje štetnih emisija, gledatelji WRC Croatia Rallyja također će imati prilike uvjeriti se u već postignute tehnološke inovacije.

Za najbolje reli vozače svijeta kao i za posjetitelje priprema se mnogo iznenađenja i zanimljivih sadržaja.

Ponovni dolazak relija u Hrvatsku treba zahvaliti odličnoj organizaciji prošlogodišnjega koji je, podsjetimo, održan u izazovnoj godini pandemije. Unatoč restrikcijama, domaćini su uspjeli – prema ocjeni vozača, novinara, ljubitelja automobilizma i svih drugih sudionika – prirediti pravi spektakl. Snimke iz Hrvatske obišle su 150 zemalja, a sportsko je natjecanje prenosilo više od 200 novinara te su slike lijepih krajolika i glavnoga grada Zagreba obišle svijet. 

Objavljeno: 09.03.2022