Upoznaj svoj grad – Besplatni razgledi grada za Zagrepčane 2022.

Turistička zajednica grada Zagreba i ove godine daruje svim sugrađanima besplatne razglede grada na hrvatskom jeziku.

Počevši od 10. rujna pa sve do 2 listopada, svi zainteresirani imat će priliku naučiti nešto više o svom Zagrebu. Polasci su predviđeni subotom i nedjeljom u 17:00 sati s dvije lokacije na Trgu bana Jelačića, ovisno o odabranoj turi. Edukativno razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča trajat će 1,5 - 2,5 sata. Maksimalni broj polaznika ovisi o odabranom razgledu koji su podijeljeni u tri različita obilaska:

Razgled grada za klince i klinceze i njihove roditelje, bake i djedove - upoznajte Zagreb da bi ga još više voljeli
Prijave: 091 574 4497
Polazak ispred Turističkog informativnog centra, Trg bana Jelačića 11

Draga djeco, Turistička zajednica grada Zagreba i Agramerica Kristina, licencirana turistička vodičica, pozivaju vas u besplatnu šetnju gradom!
Od velikog bana do kule Lotrščak, obiđite stari grad. Saznajte gdje nam se sakrio potok Medveščak, tko čuva ulaz na Dolac, a tko u Gornji grad!
Povedite svoje roditelje, bake i djedove, seku i brata, prijatelja i prijateljicu!
Razgled je namijenjen mlađim školarcima i njihovoj pratnji. Tura traje do sat i pol, a prijave su obvezne.
Uključena vožnja Uspinjačom.

Muzej na otvorenom
Prijave: 098 166 13 93
Polazak: ispred Turističkog informativnog centra, Trg bana Josipa Jelačića 11

U vrijeme uređenja Trga Nikole Zrinskog 70-ih godina 19. st., postojala se ideja da se u tom dijelu Zelene potkove uredi „muzej na otvorenom“ ili "panteon velikana hrvatske povijesti". Ideja nije u cijelosti ostvarena, ali tijekom razgledom čut ćete puno zanimljivosti o povijesnim osobama po kojima trgovi nose ime: hrvatskom Leonidi Nikoli Zrinskom, najvećem meceni hrvatske umjetnosti biskupu Strossmayeru, prvom hrvatskom kralju Tomislavu i ocu domovine Anti Starčeviću. A da ih ne zaboravimo i da naš grad učine ljepšim, pobrinuli su se, između inih, sljedeći umjetnici: Ivan Rendić, Rudolf Valdec, Ivan Meštrović, Vlaho Bukovac, Robert Frangeš Mihanović, Josip Poljan.

Trajanje: oko 2 sata

Razgled grada biciklom Zagreb Highlights
Prijave najmanje 24 sata unaprijed putem obrasca na: https://www.zagrebbybike.com/zagreb-bike-tours/zagreb-highlights-bike-tour
U napomenu (“Notes”) upisati: TZGZ besplatni razgled
Polazak: Trg bana Jelačića 15 (u dvorištu kod pekarne Pan pek)

Obilazak zagrebačkih atrakcija na biciklu. Omogućuje vam da lako i zabavno otkrijete sva glavna gradska mjesta u manje od 3 sata.

Maksimalan broj sudionika je 10, bicikli su osigurani.

Objavljeno: 09.09.2022