Strossmartre: Stotinu dana zabave, veselja i odličnog ugođaja

Na Strossmayerovom šetalištu, najromantičnijem dijelu grada, sve do početka rujna traje zanimljiv program Strossmartre koji nudi mnogo zabave, veselja i dobrog provoda. Prostor Gornjega grada tako postaje vesela i romantična ljetna pozornica te mjesto zanimljivih susreta.

Ljeto na Strossu ili Strossmartre – koji nazivom posve opravdano podsjeća na najromantičniju parišku četvrt – najduža je zagrebačka manifestacija jer traje čak 102 dana i u velikoj mjeri određuje ljetni gornjogradski život. Ljeto na Strossu sastoji se od pažljivo odabranog glazbenog programa, open air kina nostalgičnog ugođaja i repertoara, a doći će i brojni slikari koji će na platnima „zaustaviti“ zanimljivu zagrebačku panoramu ili druge motive, zabilježiti portrete. Dakako, neće izostati ni odlična ponuda jela i pića.

Glazbeni će program Strossmartrea biti doista raznovrstan pa će tako posjetitelji ondje moći slušati odličan jazz, evergreene, nostalgičnu glazbu koja vraća u pedesete godine prošloga stoljeća i njegova sljedeća desetljeća. Isto će tako ondje biti i latino ritmova, autorske glazbe, romskih pjesama i žanrova glazbene alternative.

Za one čija očekivanja prva polovica godine nije ispunila prilika za optimizam je doček – treba se nadati – uspješnijeg drugog polugodišta u koji će se upravo na Strossmayerovom šetalištu 30. lipnja ući i prigodnim vatrometom. Uz to, posjetitelji Strossmartrea će moći uživati u još mnogim atraktivnim sadržajima koji će atmosferom, ugođajem i veseljem u velikoj mjeri obogatiti zagrebačko ljetno ozračje.

Objavljeno: 05.06.2019