Reflektor - Novi zagrebački boutique festival

Ako ste ljubitelj festivalskih događanja na otvorenome, dođite na novi zagrebački boutique festival Reflektor, koji će se održati u srcu grada na platou Tuškanac 3. i 4. lipnja, a uz nastup brojnih glazbenih imena tu novu festivalsku manifestaciju pratit će i razni popratni sadržaji.

Na platou Tuškanac 3. i 4. lipnja održat će se novi zagrebački boutique festival Reflektor. Festival će biti u znaku umjetnosti i osim nastupa zanimljivih glazbenih imena pratit će ga brojni popratni sadržaji, od izložbi, književnih večeri do predstava i klupskih after programa.

Prvog dana publiku očekuje nastup dviju sjajnih kantautorica Anne Calvi i Lovely Quinces,  atraktivnog zagrebačkog electro pop dua Side Project i dinamičnog slovenskog kvarteta Koala Voice, dok će drugog dana muzicirati britanski alter rock duo Blood Red Shoes, grupa Jonathan iz Rijeke, Straight Mickey And The Boyz iz Beograda te irski post punk kvartet Girls Names. 

Iza britanske kantautorice Anne Calvi, poznate i po strastvenom muziciranju na gitari na kojoj nastoji kreirati zvukove drugih instrumenata, osam je godina vrlo uspješne glazbene karijere. Dosad je objavila dva albuma, „Anna Calvi” i „One Breath”, i oba su bila nominirana za najprestižniju britansku glazbenu nagradu Mercury Awards, kao i odličan EP „Strange Weather”. Tijekom glazbene karijere surađivala s brojnim glazbenim imenima te s mnogima nastupala na turnejama, a na Reflektoru će prvi put nastupiti u Zagrebu.

Osim te glazbenice publiku očekuje nastup vrsne hrvatske kantautorice Dunje Ercegović, poznate pod umjetničkim imenom Lovely Quinces. Dosad je objavila dva zapažena EP-a, „No Room For Us” i „ Meet Me In Moscow, Part One”, a imala je i brojne nastupe u rasprodanim klubovima u Hrvatskoj i mnogim europskim zemljama. Nakon suradnje s grupom Giant Sand, na čijoj je europskoj turneji bila predizvođač, uslijedila su brojna priznanja, a potom i suradnja s drugim glazbenim imenima.

Iza Side Projecta stoji dvoje talentiranih mladih nada Luka Vidović i Anja Papa. Nedavno su objavili debitantski album „Things Which No One Else Should Know About” i za njega dobili iznimne pohvale domaćih medija. Sve pjesme na albumu su na engleskom jeziku, jer je plan toga dvojca pokazati što rade i izvan granica zemlje. Uz to dvoje talentiranih mladih umjetnika nastupit će Koala Voice, koji je osvojio slovensku i europsku publiku debijem „Kangaroo's Neighbour”, a energičnim nastupom zasigurno će zapaliti publiku. Drugog dana festivala publiku očekuje nastup eksplozivnog britanskog alter rock dua Blood Red Shoes. Bend čine pjevačica i gitaristica Mary Carter i pjevač i bubnjar Steven Ansell i to će im biti treći nastup u Zagrebu, a njihova prethodna dva koncerta bila su uvrštena među najbolje u sezoni. Drugog dana nastupit će i atraktivan riječki rock bend Jonathan, koji čine majstori s bogatim glazbenim iskustvom. Iako je grupa osnovana tek koncem 2013. godine, svojim singlom „Maggie” i debitantskim albumom „Bliss” s autorskim pjesmama na engleskom jeziku karakterističnog indie zvuka podigli su na noge domaću publiku i kritičare. Nakon toga uslijedili su i nastupi na open air festivalima u Europi, a kao predgrupa održali su i četiri koncerta na turneji britanskog benda Editors. U završnici te festivalske manifestacije publiku još očekuje nastup sjajne beogradske grupe Straight Mickey And The Boyz, koja je uklopila razne stilove rocka u jedinstven i prepoznatljiv glazbeni izričaj te nedavno objavila istoimeni album, prvijenac, u digitalnom formatu, kao i muziciranje irskog kvarteta Girls Names iz Belfasta. Ti su glazbenici u samo sedam godina itekako prodrmali tamošnju glazbenu scenu, a utjecaje vuku iz šarolikog popisa izvođača, od Sonic Youtha, Mission Of Burma do New Ordera i Davida Bowiea. Dosad su objavili nekoliko EP-a i tri studijska albuma, a na Reflektor dolaze u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj album „Arms Around a Vision”.  

Ulaznice za Reflektor puštene su u prodaju i mogu se kupiti u Tvornici kulture, Aquarius CD Shopu, Dirty Old Shopu te u sustavu Entrio. Dnevna cijena ulaznice za 3. lipnja u pretprodaji iznosi 110 kuna, a na dan koncerta stajat će 130 kuna, dok cijena dnevne ulaznice za 4. lipnja iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 140 kuna, a na dan koncerta stajat će 160 kuna.

Objavljeno: 01.04.2016