Poduzetništvo: Gin kao posveta Zagrebu

Ljubav prema Zagrebu inspiracija je za gin koji se proizvodi u našem gradu te nosi zagrebačko ime – Agramero.

Kad se ujedine iskustva dvojice strastvenih putnika, ljubav prema Zagrebu i poduzetnički duh, rezultat je Agramero (Agramer, stari njemački naziv za Zagrepčanina), gin prepoznatljivog okusa, imena i etikete na kojoj se nalazi posjetiteljima grada itekako poznata ugostiteljska promenada – Tkalčićeva ulica. Naime, prijatelji Ivan Svedrović i Hrvoje Huzjan, nakon proputovanja kroz Novi Zeland, Kanadu i Škotsku, došli su na ideju da u svojemu gradu otvore destileriju House of Spirits i započnu proizvodnju gina. Poslije završene škole za destilere u Hrvatskoj, školovanje su nastavili u Nizozemskoj, gdje su kupili i suvremenu opremu koja im jamči visokokvalitetan proizvod te su 2020. godine započeli proizvodnju.

Naslonjen na ovo podneblje, gin destilerije House of Spirits ima citrusnu notu dalmatinskog „potpisa“, okus borovnice ubrane u Lici i bazge koja raste na zagrebačkoj Medvednici.

Koncept i brend orijentirani su lokalno i na zagrebačku priču te od prošle godine njihov proizvod sve intenzivnije pronalazi put do ugostiteljskih objekata i krajnjih kupaca. A tu njihova poduzetnička priča, inspirirana Zagrebom, kako najavljuju ovi tridesetogodišnjaci, neće stati…

Objavljeno: 05.10.2021