Ljeto kod Matoša: Zabava u društvu pjesnika

Na zagrebačkom Gornjemu gradu kod spomenika pjesniku Antunu Gustavu Matošu od sredine srpnja do početka rujna posjetitelje očekuje jedinstvena gradska plaža namijenjena onima koji od ljeta očekuju više.

Ljeto kod Matoša, manifestacija koja se ove godine održava drugi put, traje od 19. srpnja do 1. rujna. Kod spomenika pjesniku Antunu Gustavu Matošu (1873.-1914.), koji na brončanoj klupi „sjedi“ više od četiri desetljeća, otvara se sunčalište na čijim ležaljkama možete uživati u ugodnom ljetnom ambijentu romantičnog Strossmayerova šetališta, prekrasnim vizurama Zagreba, ali i brojnim glazbenim i zabavnim sadržajima. Tu je, dakako, i ponuda jela i pića smještena u kućicama koje neodoljivo podsjećaju na nekadašnje kabine za presvlačenje.

Umjesto kupanja, to će zanimljivo kupalište posjetiteljima ponuditi druge, ljetu na zagrebačkim gornjogradskim ulicama primjerenije sadržaje, pa će ih tako zabavljati mnogi glazbeni sastavi te stand up komičari, a pripremaju se i mnoga druga iznenađenja. Taj je zanimljiv ambijent u samom središtu grada prilika i za fotografiranje u društvu brončanog kipa pjesnika Antuna Gustava Matoša, i inače jednog od najviše fotografiranih gornjogradskih motiva. Spomenik pjesniku – koji u Zagrebu nije rođen, ali je u njemu živo i jako ga volio – djelo je kipara Ivana Kožarića, a na Strossmayerovo je šetalište postavljen 1978. godine. No, slikama i sjećanjima za pamćenje tu nije kraj pa će vas Ljeto kod Matoša i njegove atrakcije ispuniti primjerenom dozom romantike i pozitivne energije.

Objavljeno: 05.06.2019