Etnografski muzej: Stota obljetnica u znaku zanimljivih izložaba

Stotu godišnjicu postojanja Etnografski muzej Zagreb obilježava zanimljivim tematskim izložbama uporabnih predmeta koji su se koristili tijekom tih stotinu godina i govore o načinu života kojim se u tom vremenu živjelo.

Etnografski muzej, nacionalna muzejska kuća bogatog fundusa, puno stoljeće rada obilježava zanimljivim projektima u kojima prikazuje stoljetne promjene u načinu života te predmete uporabne vrijednosti koji su se tijekom tog vremena koristili.

„Sto predmeta za sto godina – Blago Etnografskog muzeja“ projekt je pokrenut sa željom da posjetitelji otkriju poruku odnosno priču koja se krije iza svakog izloška, u čemu će im pomoći audiozapisi, tekstovi ili multimedijalne poruke. Na taj način posjetitelji postaju aktivni sudionici i istraživači „uvučeni“ u priču koja govori o nekadašnjem načinu života te su svim generacijama zanimljivo svjedočanstvo o načinu života u proteklih stotinu godina. Izložba se može razgledati do 15. studenoga ove godine.

Obljetničku godinu Etnografski muzej obilježava još jednom zanimljivom izložbom pod nazivom „Kapa dolje! – Priča o (ne)pokrivanju glave“ koja kroz priču o pokrivalima za glavu govori o stogodišnjoj povijesti samoga muzeja. Izloženo je oko 300 predmeta iz Hrvatske, Europe i cijelog svijeta koji otkrivaju razlike vezane uz njihovu funkciju i značenje. Izložba će biti otvorena do prosinca 2020. godine.

Objavljeno: 03.10.2019