Escape Room - Možete li spasiti zagrebačku vješticu?

Zagrebačka je povijest nepresušan izvor inspiracije za mnoge obilaske grada, ali isto tako i za novu generaciju atraktivnih Escape Room igara. Možete li riješiti tajanstveni slučaj zagrebačke vještice?

„Tajanstveni slučaj zagrebačke vještice” najnovija je i po mišljenju realizatora – inovativnog tima Enigmarium – do sada najbolja soba ovog međunarodnog brenda koja posjetitelje odvodi u nezaboravno iskustvo putovanja kroz zagrebačku povijest.

Naime, dva do pet igrača u Escape Room igrama zaključaju se u sobu te u roku od jednog sata trebaju otkriti skrivene predmete i tragove, dešifrirati kodove, odgonetnuti zagonetke kako bi suradnjom i razmišljanjem riješili zadatak i izašli iz sobe.

Inspiraciju za sobu „Tajanstveni slučaj zagrebačke vještice” na Krvavom mostu u Zagrebu pronašli su – baš kao i kroničarka Zagreba, spisateljica Marija Jurić Zagorka – u priči o Barici Cindek koja je zbog svoje ljepote i uspjeha bila proglašena vješticom i osuđena na lomaču. Hoće li je posjetitelji sobe uspjeti spasiti?

Uspjeh će ovisiti o umješnosti grupe i pojedinaca u njoj. No, kakav god bio ishod, posve je sigurno da „stanare” ove sobe u 60 minuta čeka putovanje kroz vrijeme i zagrebačku prošlost „udruženo” s ultimativnim 5D iskustvom.

Te su stvarne igre nastale po uzoru na kultne računalne igrice „escape the room”. „Tajanstveni slučaj zagrebačke vještice” realiziran je pod vodstvom međunarodnog tima Enigmarium koji ima ukupno deset unikatnih soba u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Objavljeno: 02.06.2016