Artupunktura: Umjetnošću protiv izazova svakodnevice

Od sredine rujna na zagrebačkim ulicama i trgovima ponovo ćete osjetiti terapeutski učinak umjetnosti i složiti se: ona doista liječi!

Kad se u šetnji gradom od 15. rujna neplanirano ili ciljano susretnete s izložbama ili pojedinačnim umjetničkim djelima objedinjenim pod zajedničkim nazivnikom Artupunktura, znajte da iza toga stoji želja umjetnika da u vaš život i gradsku svakodnevicu unesu novi pogled i kreativnost. Najbolji je to način da, privremeno ili trajno, zaboravite svakodnevne izazove i da vaš obilazak Zagreba postane zanimljiv i inspirativan susret s umjetnošću i umjetnicima.

Prošlogodišnje, prvo izdanje projekta Artupunktura izazvalo je pozitivne reakcije gostiju i građana. Zamišljen je kao platforma za kulturu i umjetnost kojom se želi popularizirati umjetnička scena i revitalizirati grad vodeći se glavnom idejom projekata – terapija Zagreba umjetnošću.

Nastavljajući tako i u drugoj godini Artupunkture, umjetnici će kreativnim projektima, interakcijom gradskih znamenitosti i autorskih sloboda i ideja kultnim kao i manje poznatim gradskim lokacijama utisnuti ljepotu, energiju i umjetničko viđenje. Ateljei, galerije, muzeji i trgovi, javni prostori pa i oglasni panoi u samom središtu grada, ali i u drugim gradskim četvrtima dobit će tako nove sadržaje, a svi mi toliko potrebnu dozu kreativnosti, inspiracije i optimističnijeg pogleda na život.

Objavljeno: 09.09.2022