52. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF: Lutkarske predstave za djecu i odrasle

Zagreb će sredinom rujna živjeti u znaku 52. Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF. Lutke će nekoliko dana zavladati dvoranama, ali i gradskim ulicama i trgovima.

Međunarodni festival kazališta lutaka, koji se održava 52. put, ove godine od 13. do 19. rujna, okuplja najbolje lutkarske predstave iz Hrvatske, ali i iz Kanade, Rusije, Slovenije, Izraela, Ukrajine, Bugarske, Irana… Uz predstave za djecu izvode se i predstave namijenjene odraslima. Tematski je svim predstavama zajedničko da, na način primjeren dobi publike, govore o smrti, ljubavi, strasti, prijateljstvu, manipulaciji i mnogim drugim životnim spoznajama s kojima se čovjek susreće tijekom životnog vijeka.

Predstave se održavaju u kazališnim i drugim dvoranama, ali i na zagrebačkim javnim prostorima pa će ih tako posjetitelji moći vidjeti u Glazbenom paviljonu Zrinjevac, u tunelu Grič, na platou Mamutice – najveće stambene zgrade u Novom Zagrebu, itd.

U subotu 14. rujna najavljena je u 11 sati PIF-kova povorka za djecu i odrasle koja će prošetati središtem grada te će tako i na simboličan način podsjetiti da su Zagrebom zavladale lutke i lutkarska umjetnost.

Uz brojne lutkarske predstave predviđene su radionice izrade i animacije lutaka, promocije tematskih knjiga te lutkarska radionica namijenjena osobama treće životne dobi.

Objavljeno: 02.09.2019