Osjeti puls gradskog života pogledom u minijaturne izloge obrta

Nova serija minijaturnih instalacija Mali Zagreb inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Obrti su se otvarali i zatvarali. nastajali i nestajali, ali uvijek su imali natpis ili izlog po kojemu su bili prepoznatljivi. Nekih se od njih možemo prisjetiti kroz novu seriju minijaturnih radova.

Na četrnaest lokacija u centru Zagreba postavljene su instalacije koje predstavljaju pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji kao što su urarske i krojačke radnje te mjesta za predah i uiživanje, poput slastičarnice i buffeta. Serija radova Mali Zagreb skreće nam pozornost na vrijednost malih stvari u životu, jer se iz njih mogu razviti one velike i značajne.

Minijaturni radovi ove su godine potaknuti razvojem i  rastom  upravo onih obrta koji su nastali davno, kao mali obiteljski poslovi te su upornošču i vizijom svojih vlasnika postali uspješni i cijenjeni. Minijaturne su instalacije i dalje postavljene negdje pod našim nogama, zato slijedi kartu, zastani, pogledaj dolje i pronađi Mali Zagreb!

www.malizagreb.com 

#malizagreb #projektmalizagreb

KARTA S LOKACIJAMA UMJETNIČKIH INSTALACIJA

MALI ZAGREB 2021