Testiranje stranih posjetitelja na Covid-19 putem Centra za posjetitelje TZGZ-a vikendom

Turistička zajednica grada Zagreba je za sve strane posjetitelje koji su ostvarili barem jedno komercijalno noćenje u Zagrebu osigurala testiranje putem svog Centra za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića 11. Podatak o ostvarenom noćenju će se provjeravati putem sustava eVisitor.

Testiranja će se organizirati isključivo vikendima, blagdanima i neradnim danima (osim: Božić, Nova godina, Uskrs i blagdan Svih svetih) za one posjetitelje koji napuštaju destinaciju tijekom vikenda, u ponedjeljak ili dan iza blagdana odnosno neradnog dana, a kako bi se osigurala valjanost testa prilikom prelaska granice. U sve ostale dane testiranja je moguće obaviti u javnim ustanovama i privatnim laboratorijima te hotelima. Više ovdje.

Testiranja će se provoditi u sanitetskom vozilu pored Centra za posjetitelje (Europski trg), a termin je potrebno dogovoriti uz prethodnu najavu najmanje 24 sata putem telefona ili email-a.

Ovisno o potrebnim uvjetima za povratak u domicilnu destinaciju, posjetitelje će se testirati PCR ili antigenskim testovima. Rezultati antigenskih testova mogu se dobiti unutar 15 minuta od uzimanja uzorka dok se na rezultate PCR testa čeka do 24 sata od uzimanja uzorka. Stoga se preporuča pažljivo planiranje termina testiranja.

Ovim putem Turistička zajednica grada Zagreba želi osigurati testiranje svim posjetiteljima Zagreba onim danima kada dostupnost testiranja smanjena.

Cijena brzog antigenskog testa je 150,00 kn, a PCR testa je 750,00 kn. Testiranja će subvencionirati TZGZ u iznosu od 50%.

Za najavu testiranja i sve dodatne informacije možete se obratiti se Centru za posjetitelje TZGZ-a putem sljedećih kontakt podataka:

Tel: +385 1 4814 051; +385 1 4814 052

Email: info@infozagreb.hr

Podsjećamo da je radno vrijeme Centra za posjetitelje od ponedjeljka do petka od 09.00 do 20.00, a subotom, nedjeljom, blagdanima i neradnim danima (osim: Božić, Nova godina, Uskrs i blagdan Svih svetih) od 10.00 do 18.00.

 

*TZGZ zajedno s pružateljem usluge testiranja ne snosi odgovornost za nemogućnost povratka u domicilnu zemlju zbog rezultata testa ili nedovoljno planiranog vremena za provođenje testiranja i dobivanja rezultata.